Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Welke spatwand heb ik nodig in mijn keuken?

Een spatwand in de keuken kan niet ontbreken. Doordat er (bijna) dagelijks wordt gekookt in de keuken spat er vaak vet of water omhoog. Om ervoor te zorgen dat de muur dan niet vies wordt, wordt er een spatwand voor de muur geplaatst. Lees hier welke spatwand het beste past bij jouw keuken!

Spatwand van HDF

Een spatwand van HDF kent vele voordelen. Zo kan je zelf de kleur van de achterwand kiezen waardoor de wand precies naar jouw wensen gemaakt kan worden. HDF is een verbeterde versie van MDF: het materiaal bestaat uit meerdere kleine vezels en dit zorgt voor betere mechanische eigenschappen. Het is dus ook zeer stevig waardoor de spatwand lang mee gaat. Een ander voordeel van HDF is dat het het gecombineerd kan worden met HPL. Dit is een speciale afwerking dat ervoor zorgt dat de spatwand niet krast, tegen chemicaliën kan en hittebestendig is.

Spatwand van composiet

Ook een composiet spatwand is beschikbaar in vele kleuren. Hierdoor is het perfect te combineren met het keukenblad! Door deze perfecte combinatie krijgt de keuken een zeer strakke uitstraling wat weer past bij de keukentrends van nu. Andere voordelen van een composiet spatwand is dat het niet gevoelig is voor verkleuring en duurzaam materiaal is. Het nadeel van een composiet is dat het sneller krast dan andere materialen. Gelukkig kan het wel geschuurd worden om de krassen te verminderen.

Spatwand van Inox

De Inox spatwand komt weer helemaal terug, vooral in de industriële en moderne keukens. In deze stijl komt de spatwand namelijk het meest tot zijn recht. Naast dat de wand zeer mooi is, is hij ook zeer praktisch: het materiaal is sterk, vet bestendig en kan goed tegen hitte. Helaas moet deze spatwand net wat vaker worden schoongemaakt doordat het materiaal snel vlekt. Maar daarentegen gaat het materiaal wel zeer lang mee.

Hoe hoog is de perfecte spatwand?

Het doel van een spatwand is natuurlijk om te voorkomen dat de muur vies wordt van het koken. Daarom is de perfecte spatwand net zo hoog als de onderkant van de keukenkastjes. Op deze manier is de muur in zijn geheel beschermd tegen spetters tijdens het koken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een lage spatwand. In sommige keukenstijlen komt dit mooier uit. Om dan toch te zorgen dat de muur beschermt is, zijn er meerdere soorten verf die ook bescherming kunnen bieden tegen spatten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een spatwand in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken