Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

In 2020 ga je voor een eco-keuken

Eco-keukens, ook wel ecologische keukens genoemd, worden steeds populairder. Dit wordt veroorzaakt doordat op dit moment de meeste mensen zo duurzaam mogelijk willen leven. Hieraan kan ook je keuken bijdrage leveren. In dit blogbericht worden verschillende mogelijkheden toegelicht hoe jij je keuken ecologisch kan maken!

 

1. Duurzaam koken

Als je wil beginnen met een kleine verandering richting een eco-keuken dan is duurzaam koken de ideale oplossing. Hierbij kan je bijvoorbeeld kiezen om te koken op groene stroom (als je elektrisch kookt) of op groen gas (als je een gasfornuis hebt). Groene stroom kan worden opgewekt uit zonnepanelen en groen gas is bijna hetzelfde als aardgas, maar dan niet schadelijk voor het milieu. Je kan er ook voor kiezen om te koken met duurzame producten. Daarnaast kook je ook duurzaam door zo min mogelijk producten weg te gooien.

 

2. Keukenapparatuur

In een keuken wordt een hoop elektriciteit en water gebruikt. Dit komt in de meeste gevallen door keukenapparatuur zoals een koffiezetapparaat, mixer, waterkoker of tosti-ijzer. Met een eco-keuken wordt het verbruik van water en energie zo laag mogelijk gehouden. Zo heeft ieder elektrisch apparaat een label met daarop hoeveel energie er wordt verbruikt. Kies bij de aanschaf dus altijd voor het label die de minste energie verbruikt. Daarnaast zijn er ook speciale kranen met een begrenzer erop of een kraan die zichzelf sluit, waardoor er maximaal bespaard kan worden op water.

 

3. Materiaal

Wil je een volledige eco-keuken? Kijk dan ook naar de wijze waarop de keuken wordt gemaakt en uit welke materialen de keuken bestaat. Zo zijn de duurzaamste materialen om een keuken te maken keramiek, hout en bamboe. Van deze materialen worden vooral de grote onderdelen gemaakt als keukenkastjes en keukendeurtjes. Om hierbij een duurzame afwerking te krijgen, is het beste om biologische olie te gebruiken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw keuken ecologisch te maken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken