Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De leefkeuken voor jonge gezinnen

Nieuw leven, gerenoveerde keuken

Met de komst van een nieuw persoontje in uw midden kunnen de renovatieplannen voor de keuken in een stroomversnelling geraken. Met de komst van een extra mondje kan het handig zijn om alvast te anticiperen op extra ruimte voor het bestek, servies, flessen en flessenverwarmer en kinderstoel. Maar ook over de indeling van de leefkeuken dient u na te denken. En wat zijn de dankbare materialen wanneer uw kind mobieler wordt en op ontdekking trekt? Wij geven u graag enkele tips.

Veiligheid primeert in een kindvriendelijke keuken

Wie aan een peuter of kleuter in huis denkt, denkt al gauw aan de installatie van een traphekje, kinderveilige sluitingen op keukenkasten, sluithaakjes voor lades en een grendel op de ovendeur. Schoonmaakmiddelen en die lekker uitziende vaatwastabletten zitten zo veilig weggeborgen achter slot en grendel. Maar heeft u ook al gedacht aan de aanslag van speelgoedautootjes op uw parket? Of de creatieve uitspattingen van uw kroost op het behangpapier? En de plakkerige handen op uw keukenkasten?

De leefkeuken met kinderen

Wij denken graag met u mee over de renovatie van uw keuken en de leefbaarheid van uw keuken met uw kroost. U wilt een keuken om in te leven en niet constant om in te poetsen? Is een hoogglans keuken wel een goede overweging met in het achterhoofd de ontdekkende, plakkerige handen van junior? Wilt u meer ruimte of overzicht in uw keuken? Dan kan een korflade of besteklade wel eens een goede oplossing zijn.  

Jonge ouders raden we aan om in te zetten op bredere werkoppervlakten, waar mogelijk. Zo kunt u de elektronische apparaten met hun snoeren buiten het bereik van grijpgrage kinderhanden zetten en voorwerpen op het aanrecht zo ver mogelijk naar achteren zetten tegen de muur.

Nog meer handige keukentips

Leg geen tafelloper op tafel: kinderhandjes kunnen eraan trekken én alles wat erop staat kan vallen. Gebruik zoveel mogelijk de achterste pitten bij het koken en draai de steelpannetjes met het steeltje naar de muur, laat het niet oversteken.

Wilt u de mogelijkheden weten om ook uw keuken kindvriendelijk te renoveren? Neem contact met ons op.

Afspraak maken