Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voordelen en nadelen van een hoogglans keuken

Hoogglans keukens zijn in trek en in veel huishoudens terug te vinden. De keukens glimmen enorm wat veel mensen mooi vinden. Een nadeel hiervan is echter dat vette vingers gemakkelijker te zien zijn op het keukenoppervlak. Wij vertellen u graag meer over de voor- en nadelen van een hoogglans keuken.

De ervaringen met een hoogglans keuken

Mensen met een hoogglans keuken zijn over het algemeen erg tevreden met hun keus. Voordat u zelf overweegt om een hoogglans keuken aan te schaffen, is het wel belangrijk om te weten dat dit soort keukens veel onderhoud vereisen. Vlekken en krassen zijn gemakkelijk te zien. Een hoogglanskeuken is dus met name weggelegd voor personen die niet vies zijn van een stevige poetsbeurt. Heeft u kleine kinderen of bent u minder punctueel met het schoonmaken van de keuken? Dan is een hoogglans keuken wellicht niet de beste keus.

Het schoonmaken van een hoogglanskeuken

Op een hoogglanskeuken zijn krassen en vlekken dus goed te zien. Wie voor een dergelijke keuken kiest moet zich niet teveel storen aan vlekken óf moet schoonmaken niet als onprettig ervaren. De keuken is meestal het gemakkelijkst schoon te krijgen met een vochtige doek en een droge doek. Wrijf de natte doek over de keuken en wrijf dit vervolgens uit met de droge doek. Ook is het mogelijk om het oppervlak te behandelen met een speciale spray met coating, welke vuil afstoot. Dit voorkomt vlekken op uw keuken. Het effect is echter beperkt en regelmatig onderhoud blijft vereist.

Hoogglans in combinatie met zonlicht

De inval van zonlicht is bepalend voor de zichtbaarheid van vlekken op en in uw keuken. Wanneer er direct zonlicht op de hoogglanskeuken valt, zullen de vlekken goed zichtbaar zijn. Wanneer de keuken wat meer in de schaduw ligt, vallen vlekken al een stuk minder op. Bekijk in uw situatie eens hoe de lichtinval in de keuken is en ga na of dit nadelig kan zijn voor een hoogglanskeuken.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten keukens die Intereno bij u kan plaatsen? Of wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen om de mogelijkheden van keukenrenovatie bij u thuis te bespreken? Neem gerust contact op met Intereno keukenrenovatie.

Afspraak maken