Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Wat zijn bossing paneeldeuren?

Bij bossing paneeldeuren bestaat het “kussen” van een deur uit een schuin of recht afgewerkte rand. Het bossing-gedeelte ligt iets terug in de deur en vormt als het ware de schakel tussen het profiel en het kussen.

Geschiedenis en datering van deuren

De bossing heeft een louter decoratieve functie. Het vormt, samen met de hoeveelheid panelen, het deurprofiel én het gebruikte materiaal een manier om deuren en dus kasten, schuren en huizen te dateren. Vanaf 1905 worden panelen met bossing vervangen door platte panelen. Ook in deze eeuw en de laatste jaren kent bossing paneeldeuren een revival in moderne uitvoeringen van klassieke keukenstijlen.

De techniek

Niet alleen deuren kunnen door middel van deze techniek afgewerkt worden, ook lambrisering komt in aanmerking voor deze toepassing. de bossing van het paneel steekt in de deurstijl. Voor het maken van de panelen worden speciale frezen gebruikt. Onze vakmannen gaan achter de schermen, in de werkruimte aan de slag met uw keukenkastdeuren.

Moderne bossing paneeldeuren

Bij het vervangen van keukenkastjes kunnen we een klassieke look met een modern tintje aanhouden. Op die manier straalt uw keuken tijdloos design uit. Uw keuken zal na de keukenrenovatie weer decennia lang mee gaan!

Herkenbaar in meerdere stijlen

Deze wijze van deuren afwerken komt terug in verschillende keukenstijlen. Het is een techniek die knipoogt naar het verleden, hoewel het ook in moderne keukens nog steeds veelgebruikte wordt en dus nog steeds actueel is. In zowel de landelijke, boerenkeuken als in de klassieke en tijdloze keuken of een Engelse keuken komen bossing paneeldeuren voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze adviseurs staan klaar voor u. Maak vandaag nog een afspraak met ons.

Afspraak maken