Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een Engelse keuken vol sfeer en karakter

Als we spreken over de Engelse keuken, denken veel mensen direct aan een typisch Brits ontbijt of de welbekende “Fish and Chips”. Wij van Intereno kunnen ook een aardige maaltijd koken, maar spreken in dit geval over een keuken met een Engels karakter. Een Engelse keuken is te herkennen aan de landelijke uitstraling en karakteristieke kleuren.

Maak van uw keuken een typische Engelse keuken

Wilt u uw eigen Engelse keuken realiseren? Helaas biedt Intereno standaard geen Engelse keuken aan. Wel kunt u, door zelf wat details aan te passen, de Engelse sfeer terug laten komen in uw keuken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bronzen kraan? De bronzen kraan komt terug in de traditionele Engelse keuken en zorgt voor een unieke stijl in uw keuken. Andere typische Engelse details zijn ornamenten, gepatineerde randen en kraalmotieven. Ook Brits keukengerei kan ervoor zorgen dat uw keuken een andere uitstraling krijgt. Combineer verschillende details en creëer zo uw unieke keuken!

Engelse keuken; Klassiek versus modern

Een Engelse keuken wordt omschreven als landelijk en romantisch. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van opvallende kleuren zoals lichtroze of mintgroen kunnen we een Engelse keuken zelfs sprookjesachtig noemen. De hedendaagse Engelse keuken is een combinatie van klassiek en modern. Deze keukens hebben de landelijke en warme uitstraling van een klassieke keuken, maar zijn wel voorzien van alle moderne gemakken die in de branche verkrijgbaar zijn. Een Engels fornuis maakt een Engelse keuken natuurlijk helemaal af. Deze losstaande oven met gasfornuis is de eyecatcher van de typisch Engelse keuken.

Welke materialen worden gebruikt

Engelse keukens zijn vaak landelijk en romantisch, maar voorzien van de beste kwaliteit materialen. De keukenbladen zijn gemaakt van massief hout, zandsteen, hardsteen of terrazzo. De keukenkastjes zijn gemaakt van hout en voorzien van zachte kleuren zoals lichtroze, pastelgroen of gebroken wit. Verder zien we ook roestvaststaal regelmatig terug komen in Engelse keukens.
Wilt u weten wat Intereno voor uw keuken kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken