Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

5 meest voorkomende fouten in de keuken

Het is algemeen bekend. In de keuken kunnen ongelukjes gebeuren met soms grote gevolgen. Nog vaker bespeuren we onhandigheden die regelmatig voor komen. Uiteraard willen we niet dat u dezelfde fouten maakt. Daarom hebben we voor een top 5 samengesteld van de meest voorkomende fouten in de keuken.

1. Schuren, schuren en nog eens schuren

Een schitterend nieuw keukenblad, moet ook schitterend blijven. Hetzelfde geldt voor een afzuigkap. Waar veel voor gekozen wordt zijn de glanzende varianten. Bijvoorbeeld een glanzend werkblad van composiet of een roestvrij stalen design afzuigkap. Het ziet er mooi uit, echter het heeft ook nadelen. U ziet vuil eerder op deze oppervlakten en bent daarom geneigd om dit vaker te poetsen. Dat is op zich niet erg, maar wel wanneer er schuursponsjes of schuurmiddelen in het spel zijn. Een composiet werkblad is per definitie niet geschikt voor schuurmiddelen. Hierdoor wordt het oppervlakte eerder dof en verliest het de natuurlijke schoonheid. Maak in dat geval gebruik van speciale schoonmaakmiddelen waardoor de natuurlijke glans weer tevoorschijn komt na het schoonmaken.

2. Te weinig ruimte

U hebt een vernieuwde keuken of bent verhuisd, maar komt er achter dat dit toch niet helemaal klopt. U komt ruimte te kort. Waar u eerder bovenkastjes had, hebt u nu een strak design met alleen onderkasten. Esthetisch is dit uiteraard helemaal verantwoord, maar praktisch niet uitmuntend. En nu? Een kast er bij zetten? Of spullen weggooien? In sommige gevallen kunt u nog extra kasten bestellen. Wij geloven meer in de begeleidende rol van onze adviseurs. Bij elke keukenrenovatie schetsen de adviseurs u een compleet beeld met wat de mogelijkheden zijn. Daarbij houden zij rekening met de keuzes in budget, ruimtes en persoonlijk wensen. Hierdoor voorkomt u en voorkomen onze adviseurs teleurstellingen achteraf. Sterker nog. Hierdoor weet u zeker dat u daadwerkelijk kunt genieten van uw keuken.

3. Botte messen

Wist u dat in 2015 veel vingertoppen sneuvelen door messen. En dan niet scherpe messen, nee botte messen. Vooral binnen de horeca gebeuren dit soort ongelukken waarbij botte messen de boosdoeners zijn. Dit heeft er mee te maken dat botte messen (lees: minder scherp) meer druk nodig hebben om te snijden. En door de druk gebeuren ongelukjes. Slijp dan ook regelmatig uw messen. Niet alleen om ongelukken te voorkomen, maar ook om de vitaminen en voedingsstoffen zoveel mogelijk in tact te houden. Met een bot mes kneust u bijvoorbeeld eerder groenten, dan met een scherp mes.

4. Brandgevaar

Wat te denken van brandgevaar? Jaarlijks vinden nog talloze incidenten plaats waarbij brand een rol heeft gepeeld. U kent het wel. Te hete olie waardoor de vlam in de pan slaat. Of per ongeluk het gaspitje aan laten staan waardoor de achtergebleven vleessappen een vluchtige vorm aannemen. Wat ook nog voorkomt is het aanbranden van pannenlappen wanneer u een hete pan van het vuur wilt halen. Voorkom dit soort gevaren door het neerzetten van een brandblusser en houd rekening met de vlammen wanneer u beschikt over een gaskookplaat. Wellicht is keramisch koken wat voor u.

5. Gootsteen ontstopper, gemeen goedje

Gebruikt u gootsteen ontstoppers? Denk hier dan nogmaals over na, want gootsteen ontstoppers kunnen uw leidingen kapot maken. We begrijpen als geen ander dat een verstopte gootsteen vervelend kan zijn. Er spoelt niets meer weg en er blijven nare geurtjes achter. Maar gootsteenontstopper is daar niet per se de beste oplossing voor. Want als u de leidingen moet vervangen, bent u verder van huis. U kunt een verstopte gootsteen voorkomen door het gebruik van een zeefje.

Help ongelukken te voorkomen en deel uw ervaring met ons.

Afspraak maken