Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Zo voorkom je vocht in de keukenkastjes

Vocht in de keuken kan veel schade aanrichten. Wanneer vocht in uw keuken trekt kan dit lelijke plekken en zelfs schimmel veroorzaken. Het is dan ook van groot belang om de oorzaak van het vocht te achterhalen en vervolgens te voorkomen dat de keuken opnieuw vochtig wordt. Er zijn tal van mogelijke oorzaken voor vocht in de keuken. Enkele oorzaken zijn;

Lekkages

De meest voor de hand liggende oorzaak voor vocht is een lekkage. Wanneer u vocht in uw keuken ontdekt kunt u het best als eerst de leiding en afvoer controleren. Wanneer een leiding of afvoer lekt kan dit vochtplekken en schimmel veroorzaken. Denk hierbij aan de waterleiding voor de keukenkraan of de vaatwasser. Ook de afvoer van de spoelbak of vaatwasser kan lekken. Hierin telt de keuze van uw spoelbak ook mee.

Afdichtingen

Ook de afdichtingen in de keuken kunnen ervoor zorgen dat er vocht in de keukenkastjes trekt. Wanneer de kitranden niet goed aansluiten kan water vanaf een werkblad doorlekken naar de ondergelegen keukenkastjes. Het kan dan ook geen kwaad om de afdichtingen periodiek zelf te controleren.

Keukenapparatuur

Door slim om te gaan met keukenapparatuur kunt u schade door vocht voorkomen. Zo is het niet verstandig om een waterkoker direct onder een keukenkast te plaatsen. Ook is het aan te raden om de afzuigkap tijdens het koken altijd in te schakelen. Tot slot is het onverstandig om de oven en vaatwasser na gebruik open te laten staan. Stoom zou uit deze apparaten in het hout van de keuken kunnen trekken.

Toch vochtplekken in de keuken ontstaan

Wanneer er toch vocht in uw keuken getrokken is, is het verstandig dit zo snel mogelijk aan te pakken. Het vocht kan ervoor zorgen dat de keuken gaat schimmelen, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Wanneer uw keuken aan vervanging toe is kunt u een keukenrenovatie overwegen. Wanneer de basis van uw keuken nog in goede conditie is, kan Intereno uw keuken grondig renoveren. Het vervangen van keukendeurtjes, werkbladen en apparatuur behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw situatie? Neem gerust contact met ons op en laat u adviseren door één van onze professionals.

Afspraak maken