Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Zo maakt u uw keuken ruimer

Veel mensen dromen over een grote ruime keuken die van alle gemakken voorzien is. We hebben echter niet allemaal de ruimte of het budget voor de ideale keuken. Toch zijn er een aantal keukentips waarmee u uw keuken op het oog ruimer kunt maken.

Kleur en aankleding

Het is algemeen bekend dat lichtere kleuren ruimtelijker ogen. Het is dan ook te adviseren om lichte kleuren te gebruiken in uw keuken. Denk aan wit of crème als basiskleur voor uw eigen keuken. Ook de materiaalsoort kan hier aan bijdragen. Glanzende gladde oppervlakken ogen vaak wat ruimtelijker dan donker en mat. Daarnaast is het aan te raden om de keuken opgeruimd te houden. Wanneer uw het keukenblad poetst moet u eigenlijk niet meer dan drie dingen op hoeven tillen. Plaats dus zo veel mogelijk in de keukenkastjes en laat een paar spullen op het keukenblad staan. Denk aan een fruitschaal of een messenblok.

Indeling van uw keuken

Ook met de indeling van uw keuken valt veel ruimte te besparen. Een leuk voorbeeld is een opklapbare tafel. Dit is een tafel die met scharnieren aan de muur is bevestigd. De tafel is weg te klappen wanneer deze niet gebruikt wordt, wat veel ruimte kan besparen.

Ook keukengerei kan op leuke en ruimtelijke manieren opgeborgen worden. Denk aan een rek of haakjes aan de muur of het plafond. Hier hangt u het keukengerei op. Dit ziet er niet alleen leuk en speels uit, maar scheelt ook ruimte in de keukenkastjes of op het keukenblad.

De smalle koelkast

Tot slot kan ook de vorm van de koelkast veel doen met de ruimte in uw keuken. Veel koelkasten zijn niet erg hoog maar wel relatief breed. Hierdoor nemen ze een groot deel van de keuken in beslag. Misschien is het voor u interessant om eens te kijken naar een wat smallere koelkast. Zo’n koelkast is vaak wel wat hoger waardoor u geen ruimte hoeft in te leveren.

Bent u benieuwd wat nieuwe apparatuur of andere keukenfronten voor uw keuken kunnen doen? Maak vrijblijvend een afspraak met Intereno en bekijk samen met een van onze adviseurs wat de mogelijkheden voor uw keuken zijn.

Afspraak maken