Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Drie handige tips voor in de keuken

Koken doen we allemaal wel eens. Maar echt goed koken kan niet iedereen. Om goed en lekker te kunnen koken moet u de handigheden kennen en uren ervaring in de keuken hebben. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een aantal praktische keukentips voor u op een rij gezet. Pas deze tips toe in uw eigen keuken en bereid uw keukenkennis verder uit.

Keuken tip 1: De huilende ui

De een heeft er wat meer last van dan de ander, maar we kennen het allemaal wel. Wanneer u een ui snijdt begint u al snel ongelofelijk hard te tranen. Er zijn immens veel oplossingen voor te vinden, maar wat helpt echt? Een tip is om een flinke slok water in uw mond te nemen, voordat u de ui gaat snijden. Dit water houd u vervolgens in uw mond. Daarnaast is het aan te raden om het mes van tevoren nat te maken. Dit kan enorm schelen bij het tranen tijdens het snijden van de ui.

Keuken tip 2: De plakkende spaghetti

Vooral de mensen zonder vaatwasmachine herkennen dit probleem; plakkende spaghetti. Na het eten wilt u de pannen afwassen maar de spaghetti zit vastgeplakt aan de bodem van de pan. Dit is gemakkelijk te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om de spaghetti niet te lang te koken. De spaghetti wordt er sowieso erg zacht van, maar plak ook nog eens extra hard vast aan de pan. Een tweede tip is om een scheutje olijfolie door het water te gieten. Door de olie in het water toe te voegen voorkomt u dat de spaghetti overal aan vast blijft plakken.

Keuken tip 3: Het gescheiden ei

Wanneer u voor het eerst een ei leert scheiden leert u meestal dat u dit doet met twee halve eierschalen. Door het ei keer op keer over te scheppen valt het eiwit uit de schaal en het eigeel blijft behouden. Het is echter mogelijk om een ei veel eenvoudiger te scheiden. Breek het ei in een kommetje en pak een lege petfles. Draai de fles om en knijp hierin. Houd de opening van de fles tegen het eigeel en laat de fles terug in zijn eigen vorm komen. De fles zuigt nu als het ware het eigeel op. Kind kan de was doen!
Hopelijk helpen deze tips u om beter te koken in uw vernieuwde keuken. Hebt u nog handige tips voor in de keuken? Deel deze dan met ons.

Afspraak maken