Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Verschillende soorten stoomovens!

In een eerder blogbericht werd al geschreven dat de stoomoven steeds populairder wordt in de keuken. Dit komt door de vele voordelen die stoomovens hebben. Zo blijft de smaak van de gerechten die je bereid heel goed behouden net als de voedingsstoffen die in de producten zitten. Zelfs als je een eerder bereid gerecht opwarmt in de stoomoven, lijkt het alsof het vers is bereid. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten stoomovens waar je uit kan kiezen. In dit blogbericht lichten we deze toe!

1. Stoomoven met lage druk

De stoomoven die je het meeste terug ziet in de Nederlandse keuken is de stoomoven met lage druk. Deze oven kan op twee manieren werken. De ene manier is via een waterreservoir. De stoom wordt dan geput uit dit reservoir. De andere manier is via een rechtstreekse aansluiting op de waterleiding van de woning. Afhankelijk van de indeling in de keuken is het mogelijk om een keuze te maken tussen de twee manieren. Voor de werking van de stoomoven maakt het niet uit welke manier je kiest. De stoomoven met lage druk 

2. Stoomoven met hoge druk

Een stoomoven met hoge druk kan je herkennen aan een ronde deur met een hendel. Vaak is deze deur gemaakt van metaal. Dit is dus net wat anders dan het uiterlijk van een stoomoven met lage druk die meestal een vierkante deur heeft. Een ander verschil tussen de lage en hoge druk stoomovens is dat stoomovens met een hoge druk nog sneller zijn. Je kan deze stoomoven vergelijken met een snelkookpan van vroeger. Hoge druk ovens worden altijd aangesloten op de waterleiding en doordat er meer druk op zit wat zorgt voor een snellere bereiding, maakt het dat deze soort stoomoven duurder is vergeleken met de lage druk stoomoven.

3. Combi-stoomovens

Niet iedereen heeft de ruimte om meerdere ovens in de keuken te monteren. Daarom is er nu ook de keuze uit een combi-stoomoven. Hoe voorheen mensen bij een combi vooral dachten aan een combinatie tussen een oven en een magnetron, kan dit tegenwoordig ook een combinatie zijn tussen een ‘normale’ oven en een stoomoven. Hierdoor kan je meer ruimte besparen in de keuken. Vaak is de combinatie dan een heteluchtoven met eventueel de mogelijkheid om te grillen en een stoomoven.

4. Meerdere formaten

Stoomovens kunnen worden geleverd in verschillende formaten. Hierdoor is er voor iedere keuken een mogelijkheid om een stoomoven te plaatsen. Meestal wordt er gekozen voor een stoomoven met een breedte en diepte van 60 centimeter. Maar als je minder ruimte hebt in de keuken of woont met twee personen kun je er ook voor kiezen om een iets compacter model te kiezen. Deze zijn tussen de 38 en 45 centimeter hoog. Naast een compacter model heb je natuurlijk ook een groot model voor mensen die graag koken voor grote groepen of zelf een groot gezin hebben. Deze stoomoven is maar liefst 90 centimeter breed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een stoomoven in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis! Wij kunnen u dan tijdens het gesprek over uw keukenrenovatie gelijk informeren over de mogelijkheden!

Afspraak maken