Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Stinkende vaatdoekjes? Zo lost u dat op!

U herkent het vast wel. U komt de keuken binnen en merkt een nare muffe geur op. In veel gevallen is dit het gevolg van een vieze vaatdoek. Vaatdoekjes gaan vaak vol bacteriën zitten en dit zorgt voor een onaangename geur. Gelukkig is er wat aan te doen. U kunt het vaatdoekje natuurlijk gewoon in de wasmachine stoppen. Wanneer u het op 60 of 90 graden wast, zullen de meeste bacteriën gedood zijn. Daarnaast is het aan te raden om het doekje altijd zo veel mogelijk uit te hangen. Bacteriën zoeken namelijk warme en vochtige plekken om zich te nestelen. Wanneer u het doekje goed uithangt zal deze sneller drogen en minder interessant zijn voor bacteriën.
Naast deze voor de hand liggende tips hebben wij nog enkele huis, tuin en keuken trucjes die kunnen helpen om het aantal bacteriën in een vaatdoekje te verminderen. Leest u met ons mee?

Stop de vaatdoek in de vaatwasser

Naast het wassen in de wasmachine, kunt u het vaatdoekje ook in de vaatwasser leggen. Zorg er hierbij wel voor dat het doekje niet rond kan vliegen om klem kan komen in de wasarmen. U kunt het doekje bijvoorbeeld in de bestekbak stoppen. Wanneer de vaatwasser klaar is heeft u weer een fris doekje om de keuken mee te reinigen.

Gebruik kokend water uit de waterkoker

Kokend water doodt bacteriën, dat zullen de meeste mensen wel weten. Hier kunt u gebruik van maken door kokend water over een vuil vaatdoekje te gieten. Kook eenvoudigweg wat water in de waterkoker en giet dit over de vuile vaatdoek. Een groot gedeelte van de bacteriën zal gedood worden en uw vaatdoekje kan weer even mee.

Leg het vaatdoekje in de magnetron

Het zal niet het eerste zijn waar u aan denkt als het gaat om het schoonmaken van een vaatdoekje. U kunt uw vaatdoek echter ook in de magnetron leggen. Wanneer u de vaatdoek zo’n twee minuten in de magnetron legt, zullen vrijwel alle bacteriën gedood worden. Het is wel belangrijk dat u de vaatdoek eerst goed nat maakt! Wanneer u de vaatdoek droog in de magnetron legt, kan deze spontaan vlam vatten!
Het vaatdoekje zal erg heet worden en stoom genereren. Het mooie is dat dit stoom er ook voor zorgt dat aangekoekte resten in de magnetron losweken. U heeft dus niet alleen een schoon vaatdoekje, maar kunt ook meteen de magnetron reinigen.

Toch maar weggooien?

Niets heeft het eeuwige leven, zo ook een vaatdoekje. Wanneer een vaatdoekje erg vaak gebruikt is, is het uiteindelijk toch echt toe aan vervanging. Vergeet dus vooral niet om af en toe wat oude doekjes weg te gooien!

Afspraak maken