Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

RVS in de keuken schoonhouden

Er zijn verschillende manieren om de RVS onderdelen van uw keuken schoon te maken en schoon te houden. De een gebruikt enkel lauw water met wat zeep, de ander heeft speciale RVS producten. Lees hieronder welke middeltjes u kunt gebruiken om het RVS schoon te maken en te onderhouden.

Traditionele schoonmaakmiddelen

Het RVS in uw keuken kunt u natuurlijk schoonmaken met traditionele schoonmaakmiddelen. Een sopje van warm water met wat afwasmiddel zorgen voor een vetvrije afzuigkap. Daarnaast zijn de verschillende glasreinigers geschikt om RVS te poetsen. Deze reinigers gebruiken veel mensen al om de keukendeurtjes te poetsen, maar is dus ook geschikt voor de RVS onderdelen in de keuken.

Speciale RVS poetsmiddelen

Naast de traditionele poetsmiddelen zijn er ook tal van RVS poetsmiddelen op de markt. Deze zijn speciaal ontwikkeld om RVS te poetsen. Sommige middeltjes zijn te vinden in een spray vorm, andere zijn vloeibaar en dienen ingewreven te worden. Het is vooral belangrijk om géén middeltjes met schurende werking te gebruiken. Ook een schuursponsje is uit den bozen. Dit soort middeltjes zorgen voor veel krassen welke niet weg te poesten zijn.

Insmeren met olie

Een veel gehoorde tip is het insmeren van de RVS onderdelen met (olijf)olie. Dit wordt met name gebruikt voor de afzuigkap. De kap zal hierdoor gaan blinken en is later ook gemakkelijker schoon te maken. Het is geen middel dat vanuit fabrikanten geadviseerd wordt, maar er zijn vele positieve reacties over terug te vinden.

Heeft u ervaring met dit soort middeltjes, of heeft u een tip voor het schoonhouden van de RVS onderdelen in de keuken? Laat gerust een reactie achter!

Afspraak maken