Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Achterwand keuken vervangen

Wanneer uw keuken een verouderde uitstraling heeft, is het wellicht tijd om uw keuken compleet te laten renoveren. Wanneer u uw keuken laat renoveren moet u rekening houden met tal van aspecten. Weet u eigenlijk wel wat uw smaak is? Naast fronten, apparatuur en een werkblad, kunt u ook de achterwand van uw keuken laten vervangen. Wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn als we spreken over het vervangen van de achterwand van uw keuken.

Van welk materiaal mag de achterwand van uw keuken zijn

Jaren geleden was de materiaal keuze voor een achterwand vrij eenvoudig. Het was gebruikelijk om tegels te gebruiken. De afgelopen jaren is er echter een verandering in het aanzicht van keukens geweest. Tegenwoordig heeft u niet alleen keuze uit tegels, maar kunt u ook kiezen voor andere materialen zoals RVS, glas of kunststof. Het voordeel hiervan is dat uw keuken een strakke en moderne uitstraling krijgt.

Kleurstelling van de keuken achterwand

De keuze voor een achterwand hangt mede samen met de kleurstelling van uw keuken. Niet alle materialen zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Wanneer u kiest voor een RVS achterwand, moet deze kleur uiteraard wel bij de kleur van uw fronten passen. Toch is er altijd een achterwand welke bij uw keuken past. Door gebruik te maken van gekleurde tegels of kunststof maakt u uw keuken helemaal af.

Makkelijk schoon te houden achterwand

Heeft u een groot gezin en wilt u een praktische achterwand welke gemakkelijk bij te houden is? Wij adviseren om te kiezen voor een kunststof achterwand. Deze is gemakkelijk schoon te houden en is daarnaast duurzaam, waterafstotend en vuilafstotend. Daarnaast kunnen het werkblad en de achterwand naadloos op elkaar aangesloten worden, waardoor zich geen vocht en vuil kan ophopen in de naden. Dit is wel zo hygiënisch. Wilt u uw keuken laten renoveren en heeft u vragen over het opknappen van de achterwand, frontjes, het keukenblad of de apparatuur? Neem gerust contact met ons op en we bekijken samen met u wat de meest geschikte oplossing voor uw probleem is.

Afspraak maken