Zoeken
Sluiten
 • Professionele keukenrenovatie in één dag
 • 5 jaar garantie
 • +15.500 tevreden klanten

Pizza’s uit eigen keuken

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat kant-en-klare pizza´s uit de supermarkt te veel zout en vet bevatten. De meest zoute pizza’s bevatten maar liefst 7 gram (waarbij de aanbeveling 6 gram per dag is). Daarnaast zijn de meeste pizza’s ook nog eens alles behalve rijk belegd en bevatten ze te veel calorieën met uitschieters tot 1.100 calorieën per pizza. Dat is enorm, gezien het feit dat het aanbevolen aantal calorieën schommelt tussen de 2.300 en 3.300 (afhankelijk van geslacht en levensstijl).

Probeer daarom eens pizza’s uit eigen keuken. Het maken van pizza’s uit eigen keuken vergt alleen wat meer tijd, maar bedenk eens wat voor lekkers en welke gezonde lekkernijen op de pizza kan doen. Dit begint al bij de pizzabodem. Wij geven een aantal tips om het beste uit je eigen pizza’s te halen:

 • Gebruik eens volkorenmeel in plaats van alleen bloem.
  Volkorenmeel is voedzamer en zorgt voor een langere verzadiging,
 • Gebruik eens tomatenpuree als basis saus.
  Tomatenpuree geeft voldoende smaak en zorgt er voor dat het deeg niet ‘nattig’ wordt
 • Kies eens voor een andere soort kaas, zoals mozarella.
  Mozzarella bevat minder vet en bevat meer goede voedingsstoffen.
 • Kruiden zorgen voor de finishing touch.
  Maak een pizza compleet met heerlijke kruiden, zoals oregano of basilicum. Dit zijn de echte smaakmakers.

Pizza’s bakt u in uw reguliere oven of in een hippe pizza oven voor op tafel. U kunt zelfs de pizza bakken in een gewone braadpan. Alles is mogelijk.

Houd er wel rekening mee dat de oven nog goed werkt. Veel ‘oudere’ ovens verliezen te veel warmte of benutten niet meer de volledige capaciteit. Hierdoor krijgt u niet altijd het gewenste pizza resultaat. Ook zijn verouderde apparaten niet energiezuinig. Dit kost u dus onnodig energie en geld. Bent u toe aan een nieuwe oven? Bekijk dan ook onze tips over energiezuinige keukenapparatuur.

 

Gezonde pizza recepten

 

Zelf pizza’s maken

Wilt u zelf eens lekkere en gezonde pizza’s uit eigen keuken maken? Intereno geeft u alvast een drietal heerlijke recepten kado:

 1. Pompen plaatpizza
 2. Vijgenpizza met geitenkaas en pistachenoten
 3. Pizza met kip, tomaat en mozzarella

Hebt u zelf nog suggesties voor gezonde pizza’s? Laat het ons weten. Wij zijn erg nieuwsgierig naar uw bevindingen en ideeën.

Bronnen:

 • Telegraaf
 • Voedingscentrum.nl

Afspraak maken