Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Energiezuinige keukenapparatuur aanschaffen?

De keukenapparatuur van vandaag de dag is nauwelijks nog te vergelijken met de apparatuur van enkele jaren geleden. Niet alleen is er op technisch gebied het nodige veranderd, ook qua energiezuinigheid is keukenapparatuur er door de jaren heen op vooruit gegaan. D.m.v. het kiezen van de juiste keukenapparatuur kookt u niet alleen plezieriger, u kunt ook nog eens besparen op uw energiekosten!

U kunt al vrij snel energie besparen door tijdens de aanschaf van nieuwe keukenapparatuur te letten op een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld het energielabel. Een koelkast met energielabel A vanzelfsprekend een stuk zuiniger dan een koelkast met label C. Tegenwoordig is er zelfs keukenapparatuur te verkrijgen met energielabel A+++, hiermee kunnen echt behoorlijke besparingen worden gedaan. Ook is het van belang om te letten op het formaat van uw nieuwe keukenapparatuur. Zo geeft het energielabel namelijk het verbruik per liter (inhoud) aan, hierdoor kan een grote Amerikaanse koelkast in theorie een gunstig energielabel hebben en nog steeds een flinke energieverbruiker zijn.

 

Energie besparen met Intereno

 

Hoewel energiezuinige keukenapparatuur in eerste instantie vaak iets duurder is, zal deze investering zich op den duur weer terugbetalen. Naast de aanschaf van energiezuinige keukenapparatuur kunt u zich ook aanwennen om bepaalde routines eigen te maken zoals bijvoorbeeld:

  • Energie besparen door het volledig uitzetten van keukenapparaten. Haal bijvoorbeeld de stekker uit het stopcontact van uw koffiezetapparaat als u deze niet gebruikt.
  • Was af en toe af met de hand, dit verbruikt minder energie dan een vaatwasser.
  • Bespaar energie d.m.v. spaarlampen of TL-buizen in uw keuken.

Ken jij nog meer energiebesparende tips voor in de keuken? Laat het ons weten!

Deskundig advies over energiezuinige keukenapparatuur

Intereno heeft een jarenlange ervaring op het gebied van keukenrenovatie. Als u uw keuken wil renoveren komt het vervangen van diverse verouderde keukenapparatuur vaak voor. Voordat u nieuwe keukenapparatuur aanschaft kan het handig zijn om de mogelijkheden eens te bespreken met een van onze deskundigen, neem daarom gerust eens contact op met Intereno Keukenrenovatie.

Meer weten over energiezuinige keukenapparatuur of over de mogelijkheden van keukenrenovatie? Wij helpen u graag verder!

Afspraak maken