Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Mixen met een eclectisch interieur in de keuken

Bent u van plan om afscheid te nemen van de oubollige uitstraling van uw woning of heeft uw keuken een interieur ‘update’ nodig? Tegenwoordig worden we overspoeld met inspirerende woonstijlen: van een knusse landelijk uitstraling of een stoere industriële look tot de groene Ethnic Nature trend of een interieur met een Franse flair. Ondanks dat niet elke interieurstijl uw smaak zal zijn, kan het toch best lastig zijn om een keuze te maken voor één stijl. Gelukkig is dit met een eclectisch interieur niet nodig. In dit artikel leggen we uit wanneer men spreekt van een eclectisch interieur en hoe deze stijl toegepast kan worden in de keuken.

Wat is een eclectisch interieur?

Eclectisch kan omschreven worden als “het combineren van twee of meer stijlen”. Een eclectisch interieur biedt u dus de mogelijkheid om een mix te maken van de stijlen en trends die u aanspreken. Ideaal voor als u twijfelt tussen meerdere woonstijlen. Bent u helemaal weg van het moderne PITT cooking, maar spreken sierlijke keukenkastjes met een brocante look u ook aan? De eclectische stijl vraagt om creativiteit en geeft u de mogelijkheid om de keuken, woonkamer en andere vertrekken in huis volledig naar wens in te richten.

Een eclectische keuken

Spreekt dit idee u aan en bent u benieuwd hoe u deze stijl toepast in de keuken zonder een rommelige uitstraling te creëren? Als keukenrenovatie specialist hebben we wat tips op een rijtje gezet:

Onderzoek welke stijlen u aanspreken

Wat zijn de laatste trends, van welke interieurstijlen wordt u warm en hoe kunnen deze het beste gecombineerd worden tot een fantastische keuken naar uw wens? Ga op onderzoek uit en laat u inspireren door woonmagazines, interieurblogs en websites als Pinterest. Maak een moodboard en bespreek uw ideeën met vrienden en familie.

Kies uw basis-, hoofd-, en accentkleur

Na het kiezen van uw favoriete stijl voor in de keuken, is het tijd om te bedenken welke kleuren u gaat gebruiken in de keuken. Onze tip is om hooguit drie of vier kleuren te kiezen en gebruik te maken van een rustige basiskleur en een hoofd- en accentkleur die uw keuken tot een mooie blikvanger maken. Hoe meer kleuren u gaat gebruiken in uw keuken, hoe rommeliger dit gaat ogen. Kijk hier dus mee uit!

Less is more

De kunst van een prachtige eclectische keuken is om niet te veel poespas te plaatsen en niet te overdrijven. Een rode Amerikaanse koelkast, kleurrijke mozaïek tegeltjes, sierlijke keukenkastjes, grote tropische planten en antieke lampen kunnen erg mooi zijn, maar houd de bekende woorden “Less is more” in gedachte. Kies liever een opvallende paar keukenelementen in een keuken met een rustige basislook.

Afspraak maken