Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Ethnic Nature, dé exotische trend in de keuken

Ethnische culturen, tropische natuur en exotische kleurtinten zijn dé kenmerken van de opkomende Ethnic Nature trend. Deze interieurtrend is de tegenpool van een, eerder beschreven, andere populaire trend: de monochrome keuken. Terwijl er in een monochrome keuken juist zo min mogelijk tierelantijntjes en kleuren gebruikt worden, is een mix van diverse aardetinten en inheemse accessoires de basis voor Ethnic Nature. Bent u enthousiast over deze stijl? Hier leest u hoe u de keuken wereldse touch kunt geven.

Stel een kleurenpalet samen

Als u op internet en in Woonmagazines zoekt naar Ethnic Nature, is het meteen duidelijk: groen en aardetinten voeren de boventoon. Niet heel vreemd aangezien de trend is geïnspireerd op tropische natuur, inheemse stammen en natuurlijke materialen. Bij aarde- of natuurtinten moet u denken aan de kleuren groen, bruin, rood, oranje en geel. Deze kleuren komen terug in de natuur en geven uw keuken een warm gevoel.

Wilt u uw keuken een nieuwe lik verf geven? Stel dan eerst een kleurenpalet samen met de kleurtinten waar u warm van wordt. Een samenstelling van lichte kleuren zal een rustgevende werking hebben, terwijl donkere aardetinten zorgen voor een intieme sfeer in uw keuken.

Een keukenblad van natuurlijk materiaal

Tijdens het samenstellen van het kleurenpalet, is het aan te raden om na te denken over het huidige keukenblad en de keukenkastjes. Sluiten deze mooi aan bij de nieuwe kleurtinten die u voor ogen heeft of kunt u beter opzoek gaan naar een nieuwe look? Een goede toevoeging aan een keuken in etnische stijl is een keukenblad van natuurlijk materiaal zoals composiet, natuursteen of massief hout. Laat uw huidige keukenblad vervangen door een keukenblad van deze materialen en geef uw keuken een vernieuwde uitstraling die naadloos aansluit bij uw Ethnic Nature interieur.

Wereldse accessoires in uw keuken

Bent u een globetrotter en échte cultuurliefhebber? De Ethnic Nature stijl zal dan zeker wat in u losmaken. Naast het gebruik van aardetinten, is een etnisch interieur ideaal voor het tentoonstellen van uw gekochte souvenirtjes tijdens uw reis of vakantie. Hang het geknoopte tapijt uit Marokko aan de keukenmuur, plaats die gevlochten rieten mand in de hoek en creëer ruimte in de kast voor uw glimmende geluksbudha uit Azië. Beschikt u niet over prachtige, wereldse accessoires? Geen nood, loop eens binnen bij de dichtstbijzijnde tweedehands winkel of breng een bezoekje aan de plaatselijke rommelmarkt. Grote kans dat u hier mooie etnische spullen tegenkomt!

Afspraak maken