Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Leuk zo’n Tiny House, maar hoe richt ik de keuken in?

Een Tiny House is een zelfvoorzienende, duurzame woning met een maximale oppervlakte van 28 m2. Deze steeds populairdere manier van wonen, is overgevlogen uit Amerika. Hier is de Tiny House trend ontstaan als gevolg van de economische crisis in 2008. Door de ingestorte huizenmarkt werd het vinden van een woning een helse klus. Tevens raakte veel Amerikaanse burgers hun woning kwijt door orkaan Katrina. Deze gebeurtenissen zorgen voor een groeiende behoefte aan betaalbare, flexibele en onafhankelijke woningen, oftewel een Tiny House.

Een Tiny House, leg me dat eens even uit

Inmiddels staan er in Amerika zo’n 10.000 Tiny Houses en wordt de groeiende vraag naar deze minimalistische en duurzame huizen de Tiny House movement genoemd. Verder zijn de termen duurzaamheid, zelfvoorzienend en energie zuinig onlosmakelijk verbonden aan een Tiny House. Tiny House bewoners kijken verder dan het hier en nu en hebben een groene, milieuvriendelijke toekomst voor ogen. Tevens kan er veel geld worden bespaard door het fulltime leven in een Tiny House en creëert de kleine woning een ultiem gevoel van vrijheid.

Het inrichten van een Tiny House

Door het kleine oppervlak van een Tiny House moet de ruimte met een praktische visie worden ingericht. Wat heeft u echt nodig en vindt u belangrijk? Zo kan het zijn dat u erg gehecht bent aan het nemen van een warm bad tijdens de koude wintermaanden. Richt dan uw huis zo in dat dit bad praktisch en slim geplaatst kan worden. Kunt u echt genieten van het bereiden van een heerlijke maaltijd? Bespreek dan de mogelijkheden van een wat luxere en grotere keuken met uw architect. Denk verder aan het gebruiken van uw bed als relaxbank en de eettafel als studeerplek.

De keuken van mijn Tiny House

De keuken wordt vaak als belangrijke plek in het huis gezien waardoor het niet ondenkbaar is dat uw ideale Tiny House een praktische keuken heeft. Een gootsteen, fornuis en keukenblad zijn onmisbaar in iedere keuken. Deze moeten dan ook zeker terugkomen om van een ‘echte’ keuken te kunnen spreken. Uw pannen en borden kunt u kwijt in praktisch ingerichte keukenkastjes, hoge schappen of een smalle kast. Verder kunt u de omvang van uw kruidenlade reduceren door kruidenplantjes in uw tuin te planten en bespaart u plek met een combi-oven en kleine koelkast. Zorg vooral voor niet te veel keukengerei en onnodige keukenapparatuur, dan hoeft u deze ook niet op te bergen.

Een duurzame Tiny House keuken

Omdat een Tiny House vaak wordt gebouwd uit duurzaam materiaal, is het gebruik van sloophout een logische keuze voor uw kleine keuken. Pas echter op met het gebruik van verschillende soorten en kleuren hout: hierdoor krijgt uw kleine keuken al snel een rommelige look. Voor het keukenblad of uitschuifbare keukentafel kunt u eco beton gebruiken. Let er wel op dat het combineren van hout en beton gewaagd is en niet altijd even mooi uitpakt. Verder kunt u veel water besparen door het aanschaffen van een zelfsluitende kraan en een duurzame combi-oven.

Bent u op zoek naar een duurzame keuken of zoekt u nieuwe mogelijkheden voor uw kleine keuken? Intereno keukenrenovaties biedt een helpende hand en geeft u advies op maat.

Afspraak maken