Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kies voor de meest duurzame keuken met intereno!

Al jarenlang is het bekend dat we onze aarde ernstig hebben vervuild. Door de toenemende welvaart, zijn we vergeten wat voor mooie verschijnselen de natuur te bieden heeft. Hierdoor is onder andere de aarde opgewarmd waardoor de ijskappen smelten. Daarnaast is het milieu ernstig vervuild. Daarom is het nu tijd om dit verbeteren zodat de komende generaties ook mogen genieten van alle prachtige natuurverschijnselen die onze aarde te bieden heeft. Elke kleine bijdrage helpt dus kies daarom voor de meest duurzame keuken met intereno!

1. Duurzame materialen

In een eerder blogbericht hebben we al toegelicht hoe je een keuken zo milieuvriendelijk mogelijk kan gebruiken door het besparen van water en energie. Maar voordat de keuken in gebruik wordt genomen, kan je ook al voor duurzaam kiezen! Het begint namelijk al bij het produceren van de materialen voor in de keuken en het vervoer hiervan. Er zijn hier veel verschillende grondstoffen voor nodig die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Daarom is het slim om voor duurzame materialen te kiezen zoals bamboe. Deze grassoort kan namelijk niet vergaan doordat het zichzelf vernieuwd. Bomen in het tropisch regenwoud kunnen dit niet waardoor er dus veel ontbossing ontstaat. Als laatste is het ook een duurzame keuze om te kiezen voor gerecycled glas. Hier kan sterk en mooi keukenblad van worden gemaakt wat je kan vergelijken met graniet!

2. Het groene initiatief van Intereno

Maar waarom moet je voor een duurzame keuken nu bij Intereno zijn? Dat komt doordat Intereno samenwerkt met ‘Trees for Tourism’. Zij hebben een speciaal initiatief dat bijdraagt aan het opnieuw creëren van ongerepte bos-ecosystemen en herstel van het oude bos in Zuid-Afrika. Dit wordt het ‘Program van de South African Reforestation Trust’ genoemd. Door de samenwerking tussen Intereno en Trees for Tourism wordt er een boom gepland per keuken die wordt gerenoveerd! Dit heeft enorm veel voordelen voor onze aarde zoals het vergroten van woongebieden van dieren of het voorkomen van erosie. Als laatste draag je niet alleen bij aan een duurzamere aarde door te kiezen voor Intereno, je maakt ook kans op een reis naar Zuid-Afrika om het Intereno bos te bekijken!

 

Wil je meer informatie over het groene initiatief van Intereno? Twijfel niet om contact op te nemen of een kijkje te nemen op onze CO2 compensatie pagina!

 

Afspraak maken