Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een duurzame keuken creëer je zo!

Het wordt steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu en dus om duurzaam te leven. Om hier een begin aan te maken, kan je kiezen voor een duurzame keuken. Maar hoe kan je een duurzame keuken creëren? Dat vertellen we je in dit blogbericht!

Inductieplaat

Hoe de meeste mensen voorheen kookte op gas, zie je steeds vaker dat gas wordt vervangen door inductie. Een van de redenen hiervoor is dat er meer rendement wordt behaald uit inductie dan uit gas. Zo behaal je gemiddeld een rendement tussen de vijftig en zestig procent als je kookt op gas, terwijl als je kookt op inductie het gemiddelde rendement tachtig tot negentig procent is. Dit komt doordat een inductieplaat bijna geen warmte verliest en de gerechten sneller klaar zijn. Water kookt dus een aantal minuten eerder als er wordt gekookt op inductie.

Besparen op water

Als je gaat kijken naar het totale waterverbruik in een woning wordt ongeveer 10% verbruikt in de keuken. Hierdoor is water zeker een punt waarop je je keuken duurzamer kan maken. Al bespaar je maar een paar liter per dag, als er dan wordt gekeken wat er jaarlijks wordt bespaard zul je versteld staan. De beste manier waarop je water kan besparen is door een kraan te nemen met een volumestroombegrenzer. Het is ook mogelijk om een elektrische kraan te nemen. Uit deze kraan komt alleen water als je je handen voor het detectiegebied houdt. Zodra je dus wegloopt kan de kraan niet aanblijven staan.

Apparaten

In een keuken maak je gebruikt van veel verschillende soorten apparaten. Denk hierbij aan een vaatwasser, oven en een koelkast die in elke keuken wel terug te vinden zijn. Maar ook aan andere apparaten zoals een tosti ijzer, broodrooster, mixer of koffiezetapparaat. Al deze apparaten gebruiken veel energie. Om hier zo zuinig mogelijk mee om te gaan, kan je het beste apparaten aanschaffen met een energielabel A+++.

Tips voor een duurzame keuken

Ook met kleine dingen kan je een keuken al een stuk duurzamer maken. Daarom geven we je hieronder een aantal tips!

  • Zet de vaatwasser alleen aan als hij helemaal vol zit
  • Plaats een prullenbak met meerdere vakken om afval te scheiden
  • Gebruik poeder in de vaatwasser in plaats van een blokje
  • Zorg ervoor dat een koelkast niet in de zon staat
  • Haal producten op tijd uit de vriezer, zodat ze niet hoeven te ontdooien in de magnetron

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden naar duurzaamheid in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken