Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keukenkastjes zelf spuiten: (don’t) do it!

Bent u al een tijdje uitgekeken op uw huidige keuken of zijn uw keukenkastjes zichtbaar beschadigd en droomt u van nieuwe keukenfrontjes? Wellicht heeft u het overspuiten van de bestaande keukenfronten al eens overwogen. Een goedkoop alternatief voor een nieuwe keuken en binnen korte tijd heeft u een fantastische opgeknapte keuken in een nieuw kleurtje, ideaal toch?
Misschien is deze gedachte iets te rooskleurig. Het spuiten van keukenkastjes heeft namelijk niet alleen voordelen. Om deze redenen kunt u beter niet zelf de keukenkastjes overspuiten:

1. Niet de juiste materialen om uw keuken te spuiten

Als particulier is het niet altijd even eenvoudig om zelf de keukenfrontjes over te spuiten. De reden hiervoor is dat u waarschijnlijk niet de juiste materialen in huis heeft om de keukenkastjes op een mooie manier te spuiten. Naast materialen als een goede primer, kras vaste lak en een schuurapparaat om de keukenfronten glad te schuren, is een geïsoleerde en stofvrije ruimte zeer belangrijk. Beschik je niet over de juiste materialen én spuitruimte, overweeg dan om de keukenkasten te laten overspuiten door een specialist.

2. Niet elke keuken kan worden overgespoten

Sommige houtsoorten die gebruikt worden in de keuken zijn helaas niet geschikt om over te spuiten. Ook keukenkastjes waar voorheen keukenfolie op zat kunnen voor problemen zorgen. Door het inschakelen van een specialist voorkomt u deze problemen. Tevens is het spuitwerk een precies werkje waar snel fouten kunnen worden gemaakt. Voor het beste resultaat is het daarom aan te raden een expert in keukenrenovaties in de arm te nemen.

3. Keukenkasten spuiten is geen oplossing voor de échte keukenproblemen

Door het spuiten van de keukenfrontjes of keukenkastjes krijgt u keuken een ander kleurtje en hiermee een nieuwe uitstraling. Het kan een goede manier zijn om schade aan het kastje te verdoezelen, maar de échte keukenproblemen worden niet opgelost door het overspuiten van de kastjes. Uw oude keukenscharnieren en keukenapparatuur blijft in dezelfde staat en u zult zich nog steeds ergeren aan het te korte werkblad en de hoogte van de keukenkasten. Mocht u de keukenproblemen aan willen pakken, dan kunt u beter kiezen voor een keukenrenovatie in plaats van het overspuiten van de keukenkasten.

Naast een nieuwe kleur van de keuken, kunt u door te kiezen voor een keukenrenovatie, uw oude keukenkasten, het werkblad en de keukenapparatuur laten vervangen. Zo heeft u bij Intereno al binnen één dag een modern ogende keuken met de gemakken van vandaag de dag.

Afspraak maken