Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keuken wrappen? Houd hier rekening mee!

Bent u op zoek naar een nieuwe look voor uw keuken en speelt u met de gedachte om uw huidige keuken te wrappen? Het wrappen van een keuken is niets meer of minder dan het beplakken van de keukenkastjes met keukenfolie. De voordelen van een keuken wrappen zijn de lage kosten en het ruime assortiment aan kleuren waaruit gekozen kan worden. Er zijn echter ook nadelige zaken die u in het achterhoofd moet houden indien u besluit om uw keuken te voorzien van keukenfolie.

De nadelen van een gewrapte keuken

Als specialist in keukenrenovatie hebben we behoorlijk wat ervaring met het opknappen van keukens. Regelmatig renoveren we keukens die voorzien zijn van keukenfolie. Bent u van plan om uw keuken te wrappen met folie? Houd dan rekening met de volgende nadelen:

Gevoelig voor beschadiging

Een veel voorkomend nadeel van wrapfolie in de keuken is de kwetsbaarheid van het materiaal. Krassen en deuken zijn snel zichtbaar op keukenkastjes gewrapt in folie. Keukenfolie is in de meeste gevallen erg dun, waardoor een botsing met een hard voorwerp snel te zien is.

Wrapfolie laat los

Een ander nadeel wat ons vaak ter ore komt is het loslaten van de keukenfolie. De oorzaak van loslatend folie kan te maken hebben met het klimaat in uw woning, het materiaal van de keukenkasten, de hoeveelheid lijm die is gebruikt of de kwaliteit van de wrapfolie. In dit artikel vindt u meer informatie over het loslaten van keukenfolie en hoe u dit kunt voorkomen.

Lucht onder keukenfolie

Zoals hierboven is beschreven is wrapfolie in de keuken gevoelig voor warmte en vocht. Een keuken, of plekken in de keuken, met een warm en vochtig klimaat kunnen resulteren in ophopende luchtblaasjes onder de keukenfolie. Met name op de plekken in de keuken waar keukenapparatuur als de oven, vaatwasser of het fornuis zich bevindt, moet u hiervoor waken.

Keuken wrappen of renoveren?

Naast het wrappen van de keuken, zijn er nog diverse andere methodes om uw keuken te voorzien van een nieuw jasje. Eén van deze methodes is het renoveren van de huidige keuken. Intereno vervangt al binnen één dag uw keukenkastjes, keukenblad of keukenkraan en maakt uw keuken weer tot de eyecatcher van uw woning. Wilt u meer informatie over een keukenrenovatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Afspraak maken