Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keuken wrappen? Houd hier rekening mee!

Bent u op zoek naar een nieuwe look voor uw keuken? Dan is het een optie om uw keuken te wrappen. Het wrappen van een keuken is niets meer of minder dan het beplakken van de keukenkastjes met keukenfolie. Je keuken krijgt daardoor snel een andere uitstraling.

De lage kosten voor het wrappen van een keuken maakt het een interessante optie. Bovendien is het mogelijk zelf uw keuken te wrappen, al raden we u aan uw keuken te laten wrappen. Maar let op: er zijn ook nadelige zaken die u in het achterhoofd moet houden indien u besluit om uw keuken te voorzien van keukenfolie.

De voordelen en nadelen van een gewrapte keuken

Als specialist in keukenrenovatie hebben we behoorlijk wat ervaring met het opknappen van keukens. Regelmatig renoveren we keukens die voorzien zijn van keukenfolie. Dit zijn de voor- en nadelen:

Voordeel: goedkoper

Het wrappen van een keuken is meestal veel goedkoper dan het volledig vervangen van keukenmeubels of -fronten. Dit maakt het een minder kwalitatieve, maar budgetvriendelijke optie voor een keukenrenovatie.

Nadeel: gevoelig voor beschadiging

Een veel voorkomend nadeel van wrapfolie in de keuken is de kwetsbaarheid van het materiaal. Krassen en deuken zijn snel zichtbaar op keukenkastjes gewrapt in folie. Keukenfolie is in de meeste gevallen erg dun, waardoor een botsing met een hard voorwerp snel te zien is.

Nadeel: wrapfolie laat los

Een ander nadeel wat ons vaak ter ore komt is het loslaten van de plakfolie op keukenkastjes. De oorzaak van loslatend folie kan te maken hebben met het klimaat in uw woning, het materiaal van de keukenkasten, de hoeveelheid lijm die is gebruikt of de kwaliteit van de wrapfolie. In dit artikel vindt u meer informatie over het loslaten van folie op keukendeurtjes.

Nadeel: lucht onder keukenfolie

Zoals hierboven is beschreven is wrapfolie in de keuken gevoelig voor warmte en vocht. Een keuken, of plekken in de keuken, met een warm en vochtig klimaat kunnen resulteren in ophopende luchtblaasjes onder de plakfolie op keukenkastjes. Met name op de plekken in de keuken waar keukenapparatuur als de oven, vaatwasser of het fornuis zich bevindt, moet u hiervoor waken.

Kun je zelf een keuken wrappen?

Wilt u uw keuken wrappen? Dan kunt u dat overlaten aan een specialist, of u kunt het zelf doen. Let er dan wel op dat het wrappen van een keuken secuur werk is en dat onzorgvuldigheden de houdbaarheid verkorten. Zorg ervoor dat u beschikt over het juiste gereedschap en kwalitatieve wrapfolie om het beste resultaat te behalen. Een goede voorbereiding en nauwkeurigheid tijdens het aanbrengen zijn essentieel voor een duurzame en nette afwerking.

Keuken wrappen, verven of renoveren?

Het wrappen van een keuken heeft dus voor- én nadelen. U kunt uw keuken zelf wrappen, u kunt uw keuken laten wrappen of u kunt kiezen voor andere, kwalitatievere, methoden. U kunt uw keuken verven of u kunt kiezen voor het renoveren van de huidige keuken.

De werkmethoden van Intereno Keukenrenovatie behelst uitsluitend het vervangen van uw oude deurtjes voor compleet nieuwe keukendeurtjes. Intereno vervangt al binnen één dag uw keukenkastjes, keukenblad of keukenkraan en maakt uw keuken weer tot de eyecatcher van uw woning. Wilt u meer informatie over een keukenrenovatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken