Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keuken samenstellen: waar moet u aan denken?

Na de hele dag het huis te hebben schoongemaakt, is het tijd voor uw wekelijkse woonprogramma’s op de zaterdag namiddag. Met een verrukkelijk kopje zoethout thee ploft u op de bank en geniet u aandachtig van programma’s als VT Wonen, Je Eigen Droomhuis en Eigen Huis en Tuin. Stiekem krijgt u ontzettend veel zin om ook uw eigen woning een upgrade te geven. Met name uw keuken: die is écht aan een nieuwe samenstelling toe.

Uw droomkeuken samenstellen

Dromen is leuk, maar dromen die uitkomen zijn nog leuker! Zet daarom eens op papier hoe uw droomkeuken eruit zou moeten zien. Houd rekening met de afmetingen van uw keuken en uw budget. Voor het samenstellen van een prachtige keuken zijn er verder een aantal zaken waar u goed over na moet denken:

De keukenindeling

Bent u tevreden over de huidige keukenindeling of loopt u tegen ongemakken aan waar u graag verandering in wilt brengen? Bij het samenstellen van een nieuwe keuken is het belangrijk dat deze ongemakken worden aangepakt. Heeft u ervaren dat het huidige werkblad te kort is, de keuken te weinig opbergruimte heeft of extra kookpitten geen overbodige luxe zijn? Bekijk diverse keukenindelingen zoals de U-keuken, de T-keuken of een keuken met een wooneiland en stel een keuken zonder ongemakken samen.

De keukenstijl veranderen?

Indien u niets te klagen heeft over de keukenindeling, maar de oubollige look van de keuken u steeds meer gaat tegenstaan, wordt het interessant om de keukenstijl eens onder de loep te nemen. Tijdens het bekijken van uw wekelijkse woonprogramma’s zijn er vast diverse stijlen voorbij gekomen die u aanspreken. Noteer ze en ga in woonmagazines en interieurwebsites opzoek naar manieren om de keuken om te toveren in deze gewenste keukenstijl.

De keukenapparatuur vervangen

Naast een nieuwe keukenindeling of keukenstijl kan het vervangen van de keukenapparatuur zorgen voor veel verandering in de keuken. Denk bij het samenstellen van de keuken daarom ook na over uw huidige keukenapparatuur. Bevalt uw oven, fornuis of vaatwasser nog of is deze toe aan vervanging?

De hamvraag: een nieuwe keuken of een keukenrenovatie?

Na de bovenstaande aandachtspunten te hebben bekeken, wordt het tijd om informatie in te winnen bij keukenspecialisten over uw keuken. Is het verstandig om een splinternieuwe keuken te laten plaatsen of kunt u hetzelfde effect bereiken met een keukenrenovatie? Bespreek uw gewenste keuken samenstelling met experts en maak uiteindelijk een overwogen beslissing voor uw keuken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een keukenrenovatie? Neem vrijblijvend contact op met de vakmensen van Intereno. We geven u met liefde advies over het creëren van een droomkeuken en komen graag langs om uw keuken te renoveren.

Afspraak maken