Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keuken opruimen: 8 handige tips

Nu het langzamerhand een stuk frisser wordt buiten, merkt u vast dat u meer tijd in huis besteedt. Wij van Intereno kunnen ons voorstellen dat het prettig is om de koude dagen in een opgeruimd en fris huis door te brengen. Tijd voor de grote winterschoonmaak dus! Deze 8 tips helpen u een handje bij het opruimen van uw keuken.

1. De voorraadkast opruimen

Het opruimen van de voorraadkast is snel gedaan en geeft u meteen een overzichtelijk gevoel. Tevens is het handig om te inventariseren wat u ook alweer allemaal in uw keuken heeft staan; het zou toch ontzettend jammer zijn als de houdbaarheidsdatum van die lekkere currypasta straks is verstreken?

2. Label producten

Terwijl u bezig bent met het opruimen van de voorraadkast en keukenlades, kan het handig zijn om producten die u in bakjes of potjes stopt te labelen. Zo kunt u in één oogopslag zien welke keukenapparatuur er ook alweer in die ene bak in dat hoge keukenkastje zat.

3. Sorteren maar!

Door keukengerei en accessoires te sorteren, ziet de keuken er in korte tijd rustig en opgeruimd uit. Ga aan de slag met het sorteren van het bestek, plastic bakjes, pannen en kruidenpotjes. Ook het plaatsen van bakjes in de keukenkasten voor de keukenapparaten zorgt voor meer orde in de keuken.

4. Haakjes in de keukenkastjes

Merkt u na het sorteren van het bestek en het keukengerei dat u niet precies weet waar u dit kwijt kunt? Geen probleem, door haakjes te bevestigen in de keukenkastjes kunt u eenvoudig de pollepel of garde kwijt. Zo hangt het keukengerei uit het zicht, maar kunt u er wel snel bij.

5. Een lichte keuken

Rustige en lichte kleuren zijn de basis voor een opgeruimde keuken. Vermijd daarom felle kleuren of gebruik ze alleen als accentkleur in enkele accessoires. Stem de kleur van de keukenkasten, het aanrechtblad en de muren goed op elkaar af, zodat uw keuken eenheid en rust uitstraalt.

6. Plaats een magneetbord in de keuken

Heeft u last van rondslingerende recepten, boodschappenlijstjes en post-its? Dan is het ophangen van een magneetbord een uitstekende manier om meer orde te scheppen in de keuken.

7. Opruimen = weggooien

U kent vast de uitspraak: “Less is more”. Dit geldt ook voor het opruimen van uw keuken. Vaak ontstaat er na verloop van tijd een grote verzameling aan ontbijtbordjes, theekoppen en pannen in de keuken. Omdat lang niet al deze keukenproducten gebruikt worden, kunt u wellicht de plaatselijke rommelmarkt eens verblijden met een doosje keukengerei.

8. Dichte keukenkasten

Door het laten plaatsen van dichte keukenkasten creëert u een opgeruimde leefomgeving in de keuken. Vervang rommelige schappen door een dichte opbergkast of laat deurtjes plaatsen voor uw open keukenkasten.

Heeft u nog aanvullende tips voor het opruimen van de keuken of ervaringen die een goede aanvulling zijn op onze tips? Laat het ons weten! Als specialist in keukenrenovaties is Intereno altijd geïnteresseerd in tips om de keuken zo comfortabel en opgeruimd mogelijk te maken!

Afspraak maken