Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keuken inspiratie

U bent uitgekeken op uw huidige keuken en de uitstraling er van en u wilt de keuken laten aanpassen. Maar waar haalt u de inspiratie vandaan voor uw keuken? Er zijn immers talloze mogelijkheden en keuzes die u kunt maken. De mogelijkheden voor een keuken lijken oneindig. Hoe maak je een keuze uit de verschillende materiaal keukenfronten, werkbladen, kleur van de keukenkasten? Intereno geeft u een aantal tips ter inspiratie voor een vernieuwde keuken.

Inspiratie tips voor uw keuken

U bent niet de enige die wilt weten welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een vernieuwde keuken. Vele huishoudens zijn u al voor gegaan met een complete keukenrenovatie. Samen met een van onze adviseurs hebben zij alle wensen en mogelijkheden in kaart kunnen brengen. Wij verklappen alvast een aantal tips van onze adviseurs.

#1 Locatie vaatwasser:
Loop eens kritisch door uw keuken en bedenk welke activiteiten u doet en in welke volgorde. Het is bijvoorbeeld niet handig om uw vaatwasser tegen een wand aan te plaatsen. Dit beperkt u namelijk in de bereikbaarheid van de vaatwasser. Daarnaast is de kans groot dat u wat knoeit op een van uw muren bij het inladen van de vaatwasser.

#2 Werkblad geeft het aanzicht
De keuze voor uw werkblad is essentieel. Een werkblad heeft namelijk veel te verduren bij het koken en geeft tegelijkertijd ook een heel nieuw aanzicht. Bepaal bij de keuze van de materiaalsoort wat u belangrijk vindt. Zo heeft een keukenblad in HPL een goede prijs-kwaliteit verhouding en een werkblad van composiet is wat duurder, heeft een wat chiquere uitstraling, maar vergt regelmatig onderhoud.

#3 De juiste kookplaat
Als u veel zelf kookt, dan is een degelijke kookplaat zeer gewenst. Misschien wilt u zelfs wel een kookplaat met wokbrander. Het is dan handig dat u een kookplaat kiest waarbij de wokbrander niet in het midden zit, maar juist aan de buitenkant, zodat u met meerdere pannen kunt koken.

#4 Stem afzuiging en kookplaat met elkaar af
De juiste afzuiging mag ook niet ontbreken. Een goede afzuiging zorgt namelijk voor minder geurtjes in de andere vertrekken. Mocht u gebruik willen maken van een wokbrander, dan is het raadzaam om na te gaan wat de maximale luchtafvoer is van de kap. Ook is het raadzaam om minimaal de breedte van kookplaat aan te houden als maat voor de afzuigkap.

#5 Altijd voldoende wandcontactdozen
Denk bij een complete renovatie ook aan de hoeveelheid stopcontacten. Het gebruik van het aantal apparaten is hierbij ´leading´. Wanneer u bijvoorbeeld een combi-magnetron, een afzuigkap en een koelkast heeft, dan zijn minimaal drie stopcontacten nodig. Wij adviseren om dan nog een aantal aansluitingen meer te maken omdat u altijd nog additionele keukenapparatuur gebruikt, zoals een waterkoker, een blender of een keukenmachine. Als u dit tevoren in kaart hebt gebracht, komt u nooit voor verrassingen te staan.

Persoonlijk keukenadvies

Uiteraard zijn er nog meer zaken waar u rekening mee kunt houden. Deze zaken zijn sterk afhankelijk van uw keuken oppervlakte, wensen en budget. Wij denken hier graag in mee. Wilt u persoonlijk keukenadvies? Dan kunt u uiteraard een afspraak maken of bel ons voor de juiste input.

Afspraak maken