Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Interieurinspiratie: Japandi stijl

Japandi stijl: een nieuwe woonstijl

Er is een grote kans dat deze woonstijl vragen bij u oproept. Het Scandinavische interieur is al een tijdje ingeburgerd in de Nederlandse woonkamers en de invloeden van dit design zie je in veel producten terug. Maar Japandi daarentegen, is totaal nieuw voor ons en nog onbekend in Nederland. Japandi Stijl is een combinatie van Scandinavisch design met Japanse invloeden, vandaar de naam. Maar hoe vertaalt dat zich naar uw interieur dan? We leggen alles uit over deze stijl. Lees snel verder.

 

Wat is Japandi?

Zoals gezegd is Japandi een combinatie van Japans en Scandinavisch design. U herkent de stijl door het minimalistische uit het Noorden gecombineerd met de contrasterende kleuren, texturen en vormen uit het verre Oosten. Waar ze in Scandinavië vaak kiezen voor pastelkleuren, wordt er in Japan gekozen voor zwart en andere donkere tinten. Over het algemeen wordt deze stijl gekenmerkt als zeer minimalistisch en traditioneel. Ben je al enthousiast geworden?

 

Japandi kleuren

Als u Japan zegt, zegt u ook; zen en rust. Bijpassende kleuren zijn zandkleuren, lichte aardetinten, neutrale grijstinten en warme witte kleuren. Wat zorgt voor rust en eenheid. Japandi zou zichzelf niet zijn als er anderzijds ook gewerkt wordt met contrasterende kleuren. Hierbij moet u denken aan aubergine, donkerbruin, mat zwart of zelfs blauw. Een minimalistische en contrasterende balans dus. Maar hoe vertalen al de genoemde kenmerken zich naar uw interieur?

 

Japandi stijl interieur

Zoals gezegd komen de minimalistische houten kleuren van Scandinavië samen met de pasteltinten en harde kleuren uit Japan. Daarnaast is het belangrijk om uw woning niet vol te zetten met een hoop meubels en accessoires, dit past namelijk niet bij de minimalistische stijl. Kies dan ook voor een licht interieur. Denk aan een beige bank, een eiken houten tafel en kast. Combineer dit vervolgens met wat donkere accessoires. Hierbij kunt u kijken naar vazen, kussens en schilderijen, bijvoorbeeld. Nu  we weten hoe uw woonkamer er ongeveer uit komt te zien, gaan we een blik werpen op de keuken.

 

japandi stijl

 

Uw Japandi stijl keuken

Als alle bovengenoemde informatie interessant klinkt, kunt u mogelijk eens kijken naar een Japandi keuken. Wat houdt dit in dan? Wat dacht u van lichte kastjes en fronten en een donker granieten keukenblad? Hiermee haalt u de natuur in huis, een knipoog naar Scandinavië.

Maar u kunt het geheel natuurlijk omdraaien en kiezen voor een mooi licht composiet werkblad, gecombineerd met donkere fronten. Het is maar net wat uw wens is. Bij Intereno is het namelijk beide mogelijk. We kunnen uw volledige keuken vervangen, of bepaalde onderdelen aanpassen. Zoals uw keukenblad, kastjes of apparatuur.

 

Uw keuken aanpassen

Bij Intereno zijn we gespecialiseerd in het renoveren of aanpassen van uw keuken. Is uw huidige keuken niet (meer) naar wens en is de apparatuur nog in orde? Dan kunnen we uw keuken weer helemaal naar uw wens renoveren. Bent u geïnteresseerd geraakt in de Japandi stijl? Dan denken wij graag met u mee om uw keuken van een Japandi jasje te voorzien. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Afspraak maken