Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Is mijn keuken geschikt voor een keukeneiland?

Keukeneilanden zijn erg populair waardoor je ze steeds vaker terug ziet bij bijvoorbeeld familie en vrienden. Misschien ben je hierdoor zelf wel geïnspireerd geraakt om ook een kookeiland toe te voegen aan je keuken. Hierbij is het wel van belang om te weten of je keuken geschikt is voor een keukeneiland. Daarbij zijn er verschillende soorten keukeneilanden en is het dus ook belangrijk om uit te zoeken welke soorten keukeneilanden aan je keuken kunnen worden toegevoegd. Om je hierbij te helpen hebben we in dit blogbericht een aantal punten op een rij gezet waarmee je kan inschatten of je keuken geschikt is voor een keukeneiland!

1. Ruimte

De belangrijkste factor om in te schatten of een keukeneiland geschikt is voor je keuken is de ruimte. Een keukeneiland neemt namelijk veel ruimte in. Zo is het voor de leefbaarheid van de keuken het beste als er een afstand is van 1,20 meter tussen het keukeneiland en de wanden van de keuken. Op deze manier kunnen de vaatwasser en een lade tegelijk open en kun je ook iemand passeren in de keuken. Mocht je ruimte nu net iets kleiner zijn, is het ook mogelijk om een kleinere afstand te hanteren. Hierbij is het minimum 0,90 meter. Als je keukenruimte dus net te klein is, kan je hiervoor kiezen maar dan moet je er wel rekening mee houden dat het lastiger is elkaar te passeren of een lade open te doen van de keukenwand en het keukeneiland. Ook kan de ruimte er kleiner door gaan lijken, zeker als er weinig lichtinval is in de keuken. Voor het keukeneiland zelf wordt geadviseerd om een minimale grootte te kiezen van 1,60 meter breed en 0,90 meter diep. Wil je op het keukeneiland ook koken? Dan is het beste om een minimale breedte te hebben van 2,40 meter. De diepte kan hetzelfde blijven!

2. Leidingen

Mocht je graag een keukeneiland willen met een spoelbak? Dan is het belangrijk dat er een aansluiting gemaakt kan worden met de leidingen. Vaak kan dit altijd zo worden gelegd dat dit mogelijk is. Mocht je toch je twijfels hebben, is het zeker een tip om even uit te zoeken hoe de leidingen momenteel lopen in de keuken. Op deze manier verminder je de kans dat je tegen problemen aanloopt als het uiteindelijk toch niet blijkt te kunnen.

3. Gasfornuis

Als je het keukeneiland graag wilt gebruiken om op te koken dan is het noodzakelijk om een gasaansluiting te hebben in het keukeneiland. Ook hiervoor geldt dat het verstandig is om van te voren te onderzoeken of dit mogelijk is voor je je gaat oriënteren op kookeilanden!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keukeneiland in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij uw thuis!

Afspraak maken