Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De verschillende soorten keukeneilanden

Een keukeneiland staat los van alle wanden in de keuken en je kunt er dus omheen lopen. Dit zorgt ervoor dat de keuken meer betrokken wordt bij het sociale leven van een gezin. Een keukeneiland wordt namelijk een punt om samen te koken, wat te drinken of even te kletsen. Doordat keukeneilanden de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, komen ze voor in verschillende soorten. We bespreken ze in dit blogbericht!

 

1. kookeiland 

 

Het meest bekende keukeneiland is het kookeiland. Het eiland in de keuken wordt dan gebruikt om op te koken. Er zit een kookplaat gevestigd op het eiland. Aangezien de afzuiging normaal zit verwerkt in de keukenkastjes, wordt er bij een kookeiland gebruik gemaakt van een plafond afzuiging of een afzuiging in het werkblad. Het voordeel van een kookeiland is dat een iemand kan koken aan het eiland en dat andere het aanrechtblad kunnen gebruiken om bijvoorbeeld producten te snijden. Je loopt elkaar dus niet in de weg!

 

2. Spoeleiland

 

Met een spoeleiland, kan je zoals de naam al zegt, keukengerei of eten afspoelen. In plaats van dat het eiland dus is voorzien van een kookplaat, is een spoeleiland voorzien van een spoelbak. Aangezien er bij een spoelbak water nodig is, moet er in het eiland een waterafvoer gemaakt worden. Let dus op bij de aanschaf van een spoeleiland of dit mogelijk is in de woning. Het is vooral handig om de kookplaat tegenover de spoelbak te plaatsen. Op deze manier kan je dus spoelen op het eiland en als je je omdraait ben je meteen bij het kookgedeelte.

 

3. Schiereiland

 

Een schiereiland is net iets anders dan voorgaande eilanden. Bij een schiereiland zit een zijde namelijk vast aan de keuken en is hierdoor dus niet losstaand. Het voordeel hiervan is dat het minder ruimte inneemt. Een schiereiland is dus zeker geschikt voor kleinere keukens. Daarbij hoeven er geen aparte aansluitingen te komen als je een kookplaat of spoelbak op het schiereiland wilt. Deze hoeven alleen te worden verlegd naar het schiereiland.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keukeneiland in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken