Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voor- en nadelen van een airfryer in de keuken

Een keuken met een airfryer, het lijkt alsof u er niet meer omheen kunt. U hoort uw vrienden en familie regelmatig lovende verhalen vertellen over het frituren zonder vet: heerlijke en gezonde maaltijden, makkelijk schoon te maken en geen vieze luchtjes in de keuken. Ideaal toch? Of niet?

Gezond koken in een airfryer

De airfryer is een alternatief voor de traditionele frituur en ontstaan uit het groeiende verlangen naar een gezondere levensstijl. In een airfryer wordt de maaltijd klaargemaakt met hete lucht in plaats van frituurvet. Uiteraard kunt u hier op patatdag uw frikadelletje in frituren, maar de hete lucht friteuse leent zich ook perfect voor de bereiding van groenten, aardappels, vlees en vis. Doordat uw eten gefrituurd wordt met hete lucht in plaats van olie, bevat uw maaltijd 80% minder vet. Stukje gezonder dan een patatje bereid in een klassieke frituurpan dus!

Een schonere keuken met een airfryer

De airfryer maakt een einde aan de vieze frituurlucht die blijft hangen in uw keuken en kleren na het klaarmaken van een vette maaltijd. Als oplossing kunt u buiten in het koude, gure schuurtje, ver van het feestgedruis, snacks bakken. Het zal echter voor uzelf prettiger en gezelliger zijn dit in uw eigen keuken te doen met een airfryer. Zo krijgt u het niet koud en kunt u gedurende het bakken van de snacks het gesprek met uw gasten voortzetten. Niet alleen zorgt de airfryer voor een schonere lucht in uw keuken, de pan is ook makkelijker schoon te maken dan de traditionele frituurpan. U kunt de onderdelen uit het apparaat halen en afwassen in de vaatwasser. Eenvoudiger en sneller dan het poetsen van een frituur.

Of een keuken zonder airfyer?

Een airfryer is een stuk duurder dan een frituurpan. Denk daarom van te voren goed na over deze aankoop. Hoe vaak gebruikt u uw frituur en hoe vaak denkt u uw airfryer te gaan gebruiken? Maak vervolgens een kostenplaatje en bepaal wat voordeliger is. Wel moet u bedenken dat de airfryer veel meer mogelijkheden heeft voor het bereiden van gerechten dan een frituur. Onze tip: zet alles op papier, bekijk verschillende airfryers en ga na of het apparaat makkelijk in uw keuken past.
Het vervangen van keukenapparatuur kan zorgen voor een groter keukengemak, een gezondere levensstijl en een vernieuwende uitstraling van uw keuken. Bespreek samen met Intereno de mogelijkheden voor het vervangen van uw keukenapparatuur.

Afspraak maken