Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een strakke keuken? Ga voor greeploze keukendeurtjes

Zoals de naam al aangeeft, heeft een strakke keuken een strakke uitstraling. Een strakke keuken wordt gekenmerkt door neutrale kleuren. Vaak zwart, wit of grijs. Daarnaast heeft deze keuken ook veel strakke lijnen. Om deze het beste naar voren te laten komen kun je het beste kiezen voor greeploze keukendeurtjes. Daarom lichten we in dit blogbericht de greeploze keukendeurtjes verder toe!

1. Keukendeurtjes openen

Ook al zitten er geen grepen op een keukendeur, het is natuurlijk wel handig als de keukenkastjes nog steeds open kunnen. Daarom zitten de grepen vaak al verwerkt in een keukendeurtje of keukenlade bijvoorbeeld aan de onderkant, bovenkant of zijkant. Doordat het dus zit verwerkt in het model van de keuken vallen de grepen helemaal niet op. Ook is er nog een ander systeem om greeploze keukendeurtjes open te doen, namelijk een kliksysteem. Door op het keukendeurtje te drukken (vaak aan de onderkant) gaat de deur open. Als je het deurtje weer dicht wilt doen, druk je hem op dezelfde manier weer dicht!

2. Semi greeploze keukendeurtjes

Het nadeel van een greeploze keuken is dat de keuken snel vies wordt door vingerafdrukken. Dit zie je vooral snel bij hoogglans keukens. Daarom is hiervoor een oplossing bedacht, namelijk semi greeploze keukendeurtjes. Hoewel je het bij de keukendeurtjes nog niet heel vaak terug ziet komen, zie je het tegenwoordig wel veel bij de keukenlades. Het greepje van de lade zit dan namelijk verborgen onder het kleine stukje aanrechtblad dat net iets uitsteekt. Hierdoor heb je toch een greepje, maar wordt toch de strakke uitstraling van de keuken behouden.

3. Rust

Je zou zeggen dat het weinig uitmaakt of er nu wel of geen kleine greepjes op een keukendeurtje zitten. Toch geeft het een wereld van verschil. Met greeploze keukendeurtjes straalt een keuken namelijk veel meer rust uit. Ben je nieuwsgierig geworden naar andere voordelen of misschien ook naar nadelen van een greeploze keuken. Bekijk dan ook eens dit blogbericht!

Daar wij uitsluitend keukens renoveren levert Intereno alleen de semi greeploze keukendeurjes. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van semi greeploze keukendeurtjes in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken