Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voordelen van een keuken zonder bovenkastjes

Als je aan een keuken denkt, is vaak het eerste wat je voor je ziet een ruimte met een koelkast, oven gasfornuis, werkblad, bovenkastjes en onder kastjes. Toch zie je de laatste tijd steeds vaker keukens met alleen onderkastjes, maar waarom wordt hier steeds vaker voor gekozen? Dat vertellen we in dit blogbericht!

1. Je kan makkelijk bij het keukengerei

Klimmen op een stoel of kruk om op de bovenste plank van een keukenkastje een ovenschaal te voorschijn te halen, deze moeilijkheden zijn voorbij als je kiest voor een keuken zonder bovenkastjes! Al je keukengerei staat namelijk in de onder kastjes. Dit is niet alleen ideaal omdat je niet meer hoeft te klimmen om iets te pakken, maar ook omdat je beter overzicht hebt wat er in de keukenkast staat en je het hierdoor netter kan houden. Als laatste is een keuken zonder bovenkastjes ook ergonomisch en dus goed voor het lichaam!

2.Ruimtelijke uitstraling

Een keuken kan snel vol staan wat ten koste gaat van de ruimtelijk uitstraling. Vooral bij keukens in kleine ruimtes is het lastig om de ruimtelijkheid te bewaren. Een goede oplossing hiervoor is het weglaten van de bovenkastjes. Hierdoor krijg je niet het idee dat de keuken te vol staat en dit straalt ook een bepaalde rust uit. Hierdoor wordt er een fijne omgeving gecreëerd om te koken, borrelen of vrienden uit te nodigen om te komen eten.

3. Maak je keuken meer eigen

Het derde voordeel van een keuken zonder bovenkastjes is dat je op deze plek nu iets anders kan plaatsen! Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan planken waar je leuke keukenaccessoires op kan plaatsen zoals kookboeken, flessen olie of kruiden. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd iets met koken te maken te hebben, het is namelijk ook mogelijk om een mooi schilderij neer te hangen of een fotowand voor een meer persoonlijke touch. Zo blijf je de ruimtelijkheid houden, maar geef je je keuken toch net iets extra’s!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keuken zonder bovenkastjes? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken