Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voor- en nadelen van een carrouselkast 

Zoals het woord al zegt is een carrouselkast een kast met daarin een draaischijf. In dit blogbericht vertellen we wat de voordelen zijn van een carrouselkast. Daarnaast worden ook de nadelen aangestipt, zodat je een goed besluit kan nemen over de aanschaf van een carrouselkast!

De voordelen

Het eerste voordeel van een carrouselkast is dat er gebruik gemaakt kan worden van een ruimte die normaal niet bruikbaar is. In een hoekkeuken blijft er in de hoek namelijk een grote ruimte over, maar door middel van een carrouselkast is het mogelijk om deze ruimte toch efficiënt te benutten. Doordat de carrousel kan draaien kan je net zolang draaien tot het keukengerei dat je nodig hebt aan de voorkant verschijnt. Daarbij hoef je dus ook niet in de kast te duiken om iets achter uit de hoek kast te pakken. 

Doordat de hoekkeuken zeer populair is in Nederland komen er steeds meer innovatieve versies van de carrouselkast. Een voorbeeld hiervan is de ‘magic corner’. Bij deze variant zit er een systeem vast aan het keukenfront. Als je het keukenfront open doet, komt het systeem naar buiten. Het systeem ziet eruit als een rek waar je spullen op kan zetten die uitklapt als je het keukenfront open doet. Zodra je het front weer dicht doet verdwijnt het systeem netjes in de hoek kast. Ideaal om de ruimte in een hoek kast op te vullen! 

De nadelen

Doordat een carrouselkast werkt aan de hand van een draaisysteem, slijt het sneller dan andere kasten in de keuken. Vooral als er zwaardere pannen op staan ontstaat er eerder slijtage. Om de slijtage te voorkomen kan je dus het beste lichter keukengerei op de caroussel plaatsen. Een ander nadeel is dat er keukengerei van de carrousel kan vallen. Als dit aan de voorkant gebeurt, kan je het natuurlijk direct terugzetten op de carrousel. Maar zodra er keukengerei valt aan de achterkant van de kast, is het een lastig karwei om het keukengerei te pakken te krijgen. Let er daarom om dat je al het keukengerei stevig neerzet op de carrousel.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een carrouselkast in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken