Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De mogelijkheden van eiken keukenfrontjes

Wil je graag een nieuwe keuken, maar ben je eigenlijk wel tevreden met de indeling op dit moment? Kies er dan voor om alleen de keukenfronten te vervangen. Op deze manier geef je toch een nieuwe draai aan de keuken zonder de keuken compleet te veranderen. Er zijn genoeg keuzes op het gebied van keukenfronten. In dit blogbericht richten we ons op de eiken keukenfrontjes. Dus ben je benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van eiken keukenfrontjes? Lees dan verder!

1. De voordelen van eiken keukenfrontjes

Er zijn veel voordelen verbonden aan eiken keukenfrontjes. Zo staat eikenhout bekend als duurzaam en slijtvast. Daarnaast zie je in eiken goed de nerfstructuur wat een prachtig effect geeft. Ook is eikenhout goed te combineren met andere accessoires waardoor het in bijna elke woning een goede optie is voor in de keuken. Het kan namelijk lastig zijn als je alleen de keuken wilt aanpassen om het te laten aansluiten bij de rest van de woning. Vaak zie je dat het dan dichtbij het design van de vorige keuken blijft en met eiken keukenfrontjes is dit dus niet nodig. Tot slot is eikenhout makkelijk te herstellen als er schade ontstaat aan de fronten. Voor meer informatie over de voordelen van eikenhout in de keuken kan je ook eens deze blog lezen!

2. Rustiek eiken keukenfrontjes

Bij het kiezen van eiken keukenfrontjes zijn er nog verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Een voorbeeld hiervan is rustiek. Rustiek eiken wil zeggen dat er ‘fouten’ in het materiaal aanwezig zijn en het dus geen perfect afgewerkt materiaal is. Deze fouten worden gezien als karaktereigenschappen uit de natuur. Eiken is een materiaal uit de natuur en bevat daardoor kleurverschillen en draadverloop. Bij rustiek eiken wordt dit dus niet aangepast. Door voor deze keukenfrontjes te kiezen creëer je een landelijke uitstraling in de keuken. Wil je juist gaan voor een rustige uitstraling? Kies dan voor het tegenovergestelde eikenhout namelijk plain. Hierin zijn minder natuurlijke karaktereigenschappen verwerkt. 

3. Afwerking van eiken keukenfrontjes

Er zijn twee manieren op eiken keukenfrontjes af te werken. De eerste manier is door te beitsen. Deze manier zie je het vaakste terug omdat deze afwerking ervoor zorgt dat het karakter van het hout goed te zien blijft. De tweede mogelijkheid is door de eiken keukenfrontjes af te werken met lak. Hierdoor zie je het karakter van het hout net iets minder. De lak neemt dan de overhand.

Als je kiest voor eiken keukenfrontjes zijn er dus nog genoeg mogelijkheden om ze naar eigen smaak te maken Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van eiken keukenfrontjes in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken