Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een keuken van eikenhout? Wij vertellen de voordelen!

Het is een van de populairste uitvoeringen onder houten keukens: een keuken van eikenhout. Dit is niet voor niets! Daarom hebben wij de voordelen op een rijtje gezet. Je leest ze in dit blogbericht.

 

1. Stevig

Het eerste voordeel van eikenhout is dat het erg hard is. Hierdoor ontstaan er niet snel beschadigingen aan de keukendeurtjes, keukenkastjes of aan de keukenlades. Dit zorgt ervoor dat de keuken meer dan geschikt is voor huishoudens met kleine kinderen. Zij kunnen gerust tegen de keuken vallen of botsen zonder dat er schade te zien is. Mocht er toch een kleine beschadiging zijn aan het eikenhout? Dan is dit geen probleem. De kleine beschadigingen geven de keuken namelijk een eigen karakter. Er is te zien dat er in de keuken is geleefd waardoor de keuken een eigen stijl krijgt. Valt een doorleefde keuken niet in je smaak? Dan is het zeer makkelijk het eikenhout te bewerken. Na de bewerking is de keuken van eikenhout weer zo goed als nieuw!

 

2. Duurzaam

Een keuken van eikenhout is dubbel duurzaam! Dit komt doordat de keuken een lange levensduur heeft en eikenhout zelf een duurzaam materiaal is. De keuken heeft een lange levensduur, omdat eikenhout dus zo stevig is. Eikenhout is duurzaam, omdat het een natuurlijk materiaal is.

 

3. Combineren met elk interieur

Het derde en laatste voordeel van een keuken van eikenhout is dat de keuken met alles te combineren is. Hout heeft namelijk als kenmerk dat het goed aansluit bij alle kleuren. Hierdoor past eikenhout ook in verschillende interieurstijlen. Zo is een keuken van eikenhout een mooie toevoeging bij een industrieel interieur, maar ook bij een modern interieur. Doordat hout met alles te combineren valt, kan je overal je eigen draai aangeven. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de keuken niet volledig van eikenhout te maken, maar het terug te laten komen in de details. Als laatste kan eikenhout heel donker zijn, maar ook licht. Hierdoor kan je zelf kiezen wat het beste past bij je interieur.

Afspraak maken