Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De keukentrends van 2023

2023: het lijkt nu nog ver weg, maar we zitten alweer in de laatste maanden van 2022. Daarom gaan we alvast kijken naar de trends die we volgend jaar veel gaan zien. In dit blogbericht belichten we verschillende keukentrends, zodat je jouw keuken helemaal kan inrichten naar de trends van nu!

1. De retro keuken

Een paar maanden geleden hebben we al een hele blog gewijd aan de retro keuken en nu behoort deze keukenstijl tot de keukentrends van 2023! Dit komt voornamelijk doordat de retro keuken samen gaat met felle kleuren. Hierbij kan je denken aan groen en okergeel, maar ook pastelkleuren. Hierin kan je zelf de keuze maken in hoeverre je deze opvallende kleuren laat terugkomen. Zo kunnen grote oppervlaktes deze kleuren krijgen, maar kan het ook terugkomen in details van de keuken zoals een wandrek in een felle kleur. Benieuwd geworden naar de retro keuken? Lees dan hier verder!

2. Greeploos

Een trend die we al eerder zagen en wat we ook in 2023 weer veel gaan zien zijn greeploze keukendeurtjes. Dit zorgt voor een minimalistische en strakke uitstraling. Daarnaast kent het veel andere voordelen zoals dat het makkelijk is om schoon te maken. Bij greeploze keukendeurtjes kan er ook onderscheid worden gemaakt in semi-greeploze keukendeurtjes. Hierbij zijn er wel grepen in het keukendeurtje verwerkt maar op een manier waarop je ze niet ziet zitten.

3. Details & contrasten

Om dit jaar mee te gaan met de keukentrends, hoef je absoluut geen grote veranderingen door te voeren in de keuken. In 2023 draait het namelijk om details en contrasten. Bij details in de keuken kun je bijvoorbeeld denken aan een opvallende keukenkraan, een plank aan de muur met leuke accessoires of een mooie bos bloemen in de keuken. Door deze details te combineren met grote kleurcontrasten ben je helemaal mee met de laatste trends! Kleurcontrast kan je op verschillende manieren creëren. Heb je een donkere kleur keuken? Voeg dan lichte accessoires toe. Heb je juist een lichte kleur keuken? Kijk dan eens naar donkere tinten in de keuken. Bijvoorbeeld een donkere keukenkraan of een donker keukenblad.

Bent u benieuwd hoe de keukentrends van 2023 kunnen terugkomen in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken