Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De retro keuken

De retro keuken: een combinatie van vroeger en nu in één keuken! Met deze keukenstijl breng je de jaren ‘60 of ‘70 terug in je huis samen met de moderne keukenapparatuur van nu. Het wordt tegenwoordig ook wel de vintage keuken genoemd. Nieuwsgierig geworden naar de retro keuken? Wij vertellen er alles over in dit blogbericht!

Keukenonderdelen in retro stijl

Om een keuken in de retro stijl te brengen zijn er een aantal keukenonderdelen die niet mogen ontbreken. De eerste zijn handgrepen in de vorm van een halve maan. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden om het volledig naar uw smaak te maken. Het belangrijkste is dat de handgrepen geen hoeken hebben. Scherpe hoeken passen namelijk niet bij een retro keuken. Het tweede onderdeel zijn onverwachte elementen. Hiermee bedoelen we dat niet alles gelijk hoeft te zijn in een retro keuken. Juist door gebruik te maken van afgeronde hoeken, verschillende grootte keukenkastjes en schuine lijnen komt de retro stijl helemaal naar voren. Het derde element zijn tegels. Bij een retro keuken horen kleine tegeltjes en het liefste met een drukke print. Deze tegeltjes kunnen op de achterwand van de keuken, maar je kan er ook voor kiezen om dit element terug te brengen als vloertegels. 

Retro-chique

Een nieuwe stijl die steeds vaker voorkomt is retro-chique. Deze stijl is ontstaan vanuit de retro keuken en is dus eigenlijk een variant van de retro keuken. Zoals de naam al aangeeft bevat deze keukenstijl onderdelen van een retro keuken met daarin chique keukenelementen. Denk bijvoorbeeld aan matzwarte keukendeuren of een grote kraan. Hierdoor kan je een ‘oude’ uitstraling van de keuken alsnog combineren met zeer chique moderne elementen en ook de nieuwste keukenapparaturen verwerken in de keuken!

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een retro keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken