Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Creëer de ideale keuken voor in een kleine woning

De mogelijkheden van keukens zijn eindeloos! Dit geldt ook voor keukens in kleinere woningen. Er wordt vaak gedacht dat je een grote ruimte nodig hebt om een mooie keuken te plaatsen. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden dat deze gedachte helemaal niet meer klopt. Daarom focussen we in dit blogbericht speciaal op hoe je de ideale keuken creëert in een kleine woning!

1. Gebruik een keuken trolley 

Ideaal om te hebben in een kleine keuken is een keuken trolley! Hier kan je namelijk verschillende dingen inzetten zoals potjes, keukenapparatuur of servies net wat jij makkelijk vindt. Met de trolley wordt er dus meer opbergruimte gecreëerd om spullen in op te bergen en dit is super handig als je te weinig opbergruimte  hebt door de kleine keuken. Naast de trolley zorgt voor meer opbergruimte, kan je het ook makkelijk verplaatsen doordat er wieltjes onder zitten. Benieuwd geworden naar de keuken trolley? Lees dan ook onze blog over nog meer voordelen van de keukentrolley.

2. Bouw de keukenapparatuur in

Met een kleine keuken moet je natuurlijk zorgvuldig omgaan met de ruimte. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over keuken apparatuur. Het eerste waar je over na kan denken is hoeveel keuken apparatuur je daadwerkelijk gaat gebruiken in de keuken. Ben je iemand die weinig taarten bakt, is het dan wel nodig om een mixer in de keuken op te bergen? Of drink je nooit koffie waarom zou je dan een groot koffieapparaat op het werkblad plaatsen? Een tweede element waar je over na kan denken is of je keukenapparatuur misschien ook ergens buiten de keuken kan opbergen. Zo zie je steeds vaker dat mensen geen vriezer meer hebben in de keuken, maar deze plaatsen in de garage of het schuurtje in de achtertuin. Ook het servies hoeft niet noodzakelijk in de keukenkasten worden opgeslagen. Dit staat ook heel chique in een mooie kast in de kamer. Als laatste kun je in een kleine keuken de keukenapparatuur het beste inbouwen. Als je naast je keuken ook nog een koelkast kwijt moet, neemt dit veel meer ruimte in.

3. Gebruik de hoogte

Het is belangrijk om bij een kleine keuken zoveel mogelijk ruimte nuttig te gebruiken en dit kan door de hoogte in te werken! Wel is het de bedoeling dat de keuken niet te vol wordt. Hierdoor kan het juist kleiner gaan lijken. Kies er daarom voor om niet de gehele keuken te voorzien van bovenkastjes, maar bijvoorbeeld een kant. Ook is er de mogelijkheid om een kan volledig kastenwand te maken en de andere kant alleen onder keukenkastjes met een werkblad. Op deze manier heb je extra opbergruimte en kom je alsnog niks tekort in de kleine keuken!

Bent u benieuwd wat Intereno voor u kan betekenen op het gebied van het renoveren van een kleine keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken