Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Ben jij een wijnliefhebber? Neem een wijnkoelkast in je keuken!

18 februari is het de dag van de wijn! Om dit te vieren staat dit blogbericht in het teken van de wijnkoelkast. Zo vertellen we je waarom je een wijnkoelkast moet aanschaffen, waar je op moet letten bij het aanschaffen van een wijnkoelkast en wat de mogelijkheden zijn in de keuken!

1. Waarom een wijnkoelkast in de keuken?

Een wijnkoelkast, ook wel een wijnklimaatkoelkast genoemd, is een speciale koelkast om op de juiste manier wijnen in te bewaren. Deze koelkast is zo gemaakt dat er geen trillingen en weinig licht bij de wijnen kunnen komen, waardoor de smaak optimaal blijft. Hierdoor kun je zowel de meest goede wijnen als de supermarkt wijnen op zijn lekkerst serveren als er familie of vrienden komen eten. Daarnaast is een wijnkoelkast ideaal als je geen andere plek hebt om wijnen op te slaan.

2. Waar moet je op letten bij het kopen van een wijnkoelkast

Doordat er een groot aanbod is aan wijnkoelkasten, is het niet altijd makkelijk om een goede wijnkoelkast aan te schaffen. Als je er een gaat kopen is het daarom belangrijk om eerst te kijken of er twee verschillende temperatuurregelaars op zitten. Witte wijn bewaar je namelijk veel koeler dan rode wijn. Daarna is het goed om te kijken of er een uv-filter in zit en of de trillingen uit de omgeving worden tegengehouden. Deze elementen zorgen er namelijk voor dat een wijnkoelkast de wijn zo goed op smaak houdt. Als laatste is het nog handig om te kijken welke koeltechniek er wordt gebruikt en hoe de luchtcirculatie werkt in de koelkast.

3. Een mooie plek voor de wijnkoelkast in de keuken

Een wijnkoelkast is geen onderdeel dat standaard in iedere keuken zit. Je ziet het vooral terug bij mensen die echte wijnliefhebbers zijn. Zij hebben vaak in het keukenblok of tussen twee keukenkastjes speciaal een ruimte gereserveerd voor deze koelkast. Het hangt dan ook van je keuken af waar de wijnkoelkast het beste past. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een wijnkoelkast in je keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken