Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

3 aspecten om rekening mee te houden bij een donkere keuken!

Een keuken met een  donkere kleur valt op en is daardoor een echte eyecatcher van het interieur. Daarbij geeft een donkere keuken ook een zeer chique uitstraling en is het goed te combineren met andere kleuren. Wel is het belangrijk om goed na te denken of een donkere kleur geschikt is voor jouw keuken. In dit blogbericht vertellen wij drie aspecten waar je altijd rekening mee moet houden als je overweegt om een donkere keuken te nemen!

Een donkere kleur maakt klein

Het eerste belangrijke aspect om rekening mee te houden bij het nemen van een donkere keuken, is dat donkere kleuren een ruimte kleiner kan laten lijken. Heb je dus al een redelijk kleine keuken? Dan is het geen aanrader om te kiezen voor een keuken met een donkere kleur. De ideale omstandigheden voor een donkere keuken zijn namelijk veel licht en een groot oppervlak. Dus als je dit tot je beschikking hebt, laat je vooral niet tegenhouden om een donkere keuken te nemen. Mocht je dit niet tot je beschikking hebben in je woning dan kun je eens proberen om donkere accenten te gebruiken in de keuken. Hierbij kun je denken aan een donkere vensterbank of een donker fornuis. Ook ik is het mogelijk om donkere accessoires te gebruiken zoals een donkere vaas. Op deze manier heb je alsnog donkere kleuren in de keuken zonder dat de keuken kleiner oogt!

Maak het niet te donker

Het tweede aspect waar je op moet letten bij een donkere keuken is dat het niet te donker wordt. Dit kun je voorkomen door lichte accenten toe te voegen of alleen bepaalde onderdelen van de keuken donker te maken. Bijvoorbeeld een donker keukeneiland. Hierbij is alleen het keukeneiland donker en de rest van de keukenkastjes hebben een lichte kleur. Dit zorgt er niet alleen voor dat de keuken niet te donker wordt, het zorgt er ook voor dat de keuken een mooie combinatie heeft aan kleuren.

Vaker schoon maken

Het derde en laatste aspect waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een keuken met een donkere kleur is dat de keuken vaker onderhoud nodig heeft. Zo zie je op donkere kleuren sneller kalk en stof. Daarnaast zie je ook sneller vingerafdrukken op donkere kleuren. Het is natuurlijk maar een kleine moeite om de keuken even af te stoffen of de vingerafdrukken weg te poetsen, maar het moet net iets vaker gedaan worden als je het vergelijkt met keukens die een lichte kleur hebben.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van donkere kleuren in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken