Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Maak je keuken ruimtelijk met een keukeneiland!

Het wordt ook in 2021 trendy om je keuken zo ruimtelijk mogelijk in te richten. Dit is natuurlijk verschillend voor iedere keuken aangezien niet iedere woning hetzelfde keukenoppervlak heeft. Een manier om je keuken ruimtelijk in te richten is aan de hand van een keukeneiland! In dit blogbericht vertellen we je meer over hoe je een keuken ruimtelijk kan inrichten met een keukeneiland.

1. Veel opberg plaatsen

De eerste reden waarom een keukeneiland zorgt voor een ruimtelijke uitstraling van je keuken is omdat je ook hier veel opbergruimte hebt. Doordat je in het keukeneiland geen kookplaat of spoelbak plaatst, is er in het eiland plaats voor laden of kasten om spullen op te bergen. Hierdoor hoef je dus minder keukenkastjes aan de muren te hangen en dit zorgt voor een zeer ruimtelijke uitstraling. Zo komt er meer licht in de keuken en je creëert een open ruimte wat voor die ruimtelijkheid zorgt!

2. Verschillende stijlen

Een keukeneiland is mogelijk in allerlei stijlen! Dit is ideaal want hierdoor kunnen zowel kleine als grote keukens ruimtelijk worden ingericht. Vaak wordt er gedacht dat het niet mogelijk is een keukeneiland te plaatsen in een kleine keuken, maar dit is zeer afhankelijk van de stijl van het keukeneiland en de lichtinval. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat een omgeving ruimtelijker lijkt. Door in een kleine keuken dus een wit keukeneiland te plaatsen en licht te creëren, is een keukeneiland een echte aanrader als je graag een ruimtelijke keuken wilt. Voor grotere keukens kunnen alle stijlen worden gebruikt. Door de grotere omgeving is hier vaak meer licht waardoor zelfs zwarte keukens ruimtelijk zijn.

3. Niet alleen ruimtelijker, maar ook toegankelijk!

Een keuken zonder keukeneiland is vaak ongezellig als er vrienden of familie op bezoek komen. Je staat dan vaak te werken aan het aanrechtblad waardoor je met je rug naar ze toe staat. Door middel van een keukeneiland kan je je visite betrekken bij de keuken en het is zelfs mogelijk om van het keukeneiland een bar te maken om aan te zitten. Het bezoek schuift dan gezellig aan in de keuken!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keukeneiland in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken