Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Zo maakt u de keuken vetvrij

Tijdens de feestdagen gaan we uitgebreid gourmetten, maken we goed gevulde ovenschalen en smikkelen we van oliebollen. Geniet lekker van alle deze heerlijkheden en maak u nog even niet druk over het feit dat de keuken er voor even niet piekfijn uit zal zijn. Na alle glitter en glorie van de feestelijke decemberdagen, staat het schoonmaken van de keuken namelijk op uw planning. Toch? Geen reden voor paniek dus, zeker niet met deze tips om de keuken weer geheel vetvrij te maken.

Een vetvrije keuken door ammoniak

Om de keuken zo vetvrij mogelijk te maken na het bakken van die oh-zo-lekkere-maar-vette oliebollen kunt u het beste gebruik maken van ammoniak. Vet lost namelijk goed op in een mengsel van ammoniak. Tijdens het schoonmaken van de keuken met ammoniak, is het wel belangrijk dat u de keuken goed ventileert. De dampen van ammoniak kunnen namelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid.
Tip: Voor het vetvrij maken van de oven plaatst u een kommetje met ammoniak onderin de oven. Na een dag kunt u het vet in de oven eraf poetsen met een vochtig doekje.

Soda en Citronella: dé vetoplossers

Nadat u de keuken met een doekje heeft voorzien van ammoniak, is het aan te raden alle keukenonderdelen nogmaals te reinigen met een fris sopje. Meng daarom wat Citronella en soda met warm water en maak de keuken op en top vetvrij én fris!

Zo maakt u het fornuis vetvrij

Ook het fornuis kan redelijk wat vettige sporen bevatten door het bereiden van al die overheerlijke kerstdiners. Haal daarom de roosters van het fornuis en zeep ze in met groene zeep of Dreft. Laat dit schoonmaakmiddel intrekken en stop de roosters en kookpitten in een plastic zak met een bakje met ammoniak. Spoel alles een dag later af met lauw water en uw fornuis is weer vrij van vet!
Het team van Intereno wenst u heerlijke feestdagen en alvast veel succes met het vetvrij maken van uw keuken!

Afspraak maken