Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Welke kraan kies ik voor in de keuken?

Ook bij het kiezen van de keukenkraan komen verschillende keuzes kijken. Zo moet je de keuze maken welke stijl je mooi vindt voor de kraan, welke kleur kraan het beste bij de keuken past en dus ook wat voor soort kraan je wilt: een eenhendel mengkraan of een tweegreepskraan Om je hierbij te helpen staan de voor- en nadelen van allebei de kranen in dit blogbericht op een rij!

1. Eenhendel mengkraan

Zoals de naam al aangeeft kan je de kraan bedienen met slechts een hendel. Als je de knop de ene kant op draait wordt het water warm en als je de knop de andere kant op draait wordt het water koud. Je kan dus de knop zo draaien tot je de perfecte temperatuur hebt bereikt. Het voordeel van deze kraan is dat je geen last hebt van schommelingen in de temperatuur en de kraan heeft een beveiliging tegen te hete temperaturen. Tot slot werkt deze kraan waterbesparend, omdat het water meteen in de gewenste temperatuur uit de kraan stroomt en het water dus niet eerst hoeft te stromen om de juiste temperatuur te vinden.

2. Tweegreepskraan

De tweegreepskraan heeft in tegenstelling tot de eenhendel mengkraan twee grepen: warm en koud. Door alleen de koude kraan aan te zetten krijg je koud water en door alleen de warme kraan aan te zetten krijg je warm water. Ook is het mogelijk om de koude en warme knop open te zetten. Op deze manier worden het koude en warme water gemengd en kan je de temperatuur creëren die je graag wilt! Hierdoor kan het wel gebeuren dat de temperatuur van het water wat schommelt. 

3. Handdouche

Een mogelijkheid die bij beide kranen past is een uittrekbare handdouche. Hierbij kan je het voorste deel van de kraan ‘uittrekken’ waardoor je hem kan gebruiken om keukengerei af te spoelen in de spoelbak!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van eenhendel- of tweegreepsmengkraan in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken