Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

We staan steeds langer in de keuken

De gemiddelde Nederlander staat een stuk langer in de keuken dan vorig jaar het geval was. Verschillende factoren zoals kookprogramma’s en internet lijken invloed te hebben op onze gedrag in de keuken. Dit blijkt uit een onderzoek van Samsung. Samsung ondervroeg in meer dan 15 landen meer dan 15.000 volwassenen over dit onderwerp. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander 55 minuten in de keuken staat. Dit is maar liefst 13 minuten langer dan in 2014!

Meer plezier in de keuken door moderne invloeden

Naast het feit dat we langer in de keuken staan, lijken we het koken zelf ook steeds leuker te vinden. De ondervraagde gaven aan steeds meer plezier te hebben in het koken van het eten. Wel staan vrouwen gemiddeld iets langer in de keuken dan mannen. De verwachting is dat invloeden zoals kookprogramma’s, bloggers en Youtube invloed hebben op ons kookgedrag. Hierdoor kan men gemakkelijker nieuwe recepten vinden en is de stap om een nieuw gerecht te koken kleiner.

Technologie in de keuken

Ook de keukenapparatuur lijkt steeds meer gebruikt te worden. Meer dan 80 procent van de Nederlanders gebruikt iedere dag een apparaat zoals een magnetron of oven. Ook dit is een stijging van maar liefst zestien procent ten opzichte van vorig jaar. Ook heeft de gemiddelde Nederlander steeds meer elektrische apparaten in de keuken. Denk hierbij naast een oven en magnetron ook aan een waterkoker, een grill, een tosti-ijzer, etc.

Wij vervangen natuurlijk regelmatig keukenapparatuur en zien hierbij veel verschillende voorkeuren. Welke apparaten vindt u onmisbaar in een goede keuken?

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken