Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Waterschade in de keuken

Er is niets vervelender dan waterschade in uw keuken. Een waterleiding kan kapot gaan, waardoor uw keuken waterschade kan oplopen. In dat geval is het belangrijk om allereerst direct de oorzaak aan te pakken. Zo kunt u de schade nog enigszins beperken.
Wanneer u de oorzaak heeft verholpen is het zaak om alles zo goed mogelijk te (laten) drogen. Pas dan is te zien wat de waterschade daadwerkelijk heeft aangericht. Controleer uw kasten, lades en frontjes voor krommingen, barsten en scheuren. Pas als u alle schade in beeld hebt gebracht kunt u kijken of uw verzekering de waterschade dekt.

Waterschade in de keuken, welke schade vergoed uw verzekeraar?

De waterleiding in uw keuken kan om verschillende redenen kapot gaan. Een bekende oorzaak is bevriezing. Het water in de waterleiding bevriest en laat de leiding barsten. Het kan echter ook voorkomen dat een leiding los schiet of kapot springt. Waterschade wordt vaak door uw opstalverzekering vergoed. Maar dit kan per verzekeraar anders geregeld zijn. Raadpleeg uw adviseur hierin.

Wat kunt u allemaal doen?

Het beste wat u kunt doen tegen waterschade is het documenteren van de schade. Verzekeraars kunnen daar om vragen. Ook helpt het als u het water ‘natuurlijk’ laat drogen. Gebruik bij het drogen geen hulpmiddel zoals een föhn. Dit vergoot de mate van schade alleen maar. Mocht de schade aanzienlijk zijn, dan is een nieuwe keuken aanschaffen niet altijd een optie. Denk in dat geval eens aan een grondige renovatie.

Wat kan Intereno voor u betekenen

Wanneer u waterschade aan uw keuken heeft komt Intereno bij u op locatie langs. Wij zullen bekijken wat de schade is en vaststellen op welke manier de keuken het best aangepakt kan worden. We bekijken wat nog bruikbaar is en welke delen van de keuken compleet vervangen moeten worden. Onze specialisten helpen u graag! Ook waterschade ondervonden? Laat in een reactie weten hoe uw waterschade is ontstaan en help schade bij anderen voorkomen.

Afspraak maken