Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Wat zijn de mogelijkheden van een Quooker-kraan?

De Quooker kraan

Een Quooker-kraan komt steeds vaker voor in de keukens in Nederland. Het is een kraan waar direct kokend water uitkomt. Je hoeft hiervoor dus niet eerst een waterkoker aan te zetten of een pan op het vuur te plaatsen. Ideaal als je snel een kopje thee wilt drinken. Maar wat zijn eigenlijk alle mogelijkheden van een Quooker-kraan? Dat lees je in dit blogbericht!

2-in-1-kranen

Zoals hierboven al wordt beschreven staat de Quooker-kraan er vooral om bekend dat er direct kokend water uit de kraan komt. Eerst zag je het vooral terug als een aparte kraan naast de normale kraan, maar tegenwoordig zitten ze ook ingebouwd in een normale keukenkraan. Uit deze kraan komt dus warm, koud én kokend water.

3-in-1-kranen

Een van de nieuwste mogelijkheden van een Quooker-kraan is dat er ook bruisend water uit kan komen. Hierdoor krijg je dus een 3-in-1-kraan: warm, koud, kokend en bruisend water! Ideaal als je snel (en vaak) kokend of bruisend water nodig hebt. Het is zelfs mogelijk om gefilterd water en koel bruisend water uit de kraan te tappen!

Uittrekslang

Als je een grote spoelbak hebt, is het vaak lastig om met de kraan de hele bak af te kunnen spoelen. Daarom heb je nu speciale uittrekslangen die in de kraan bevestigd zijn. Als je dus een keer de spoelbak wilt schoonmaken of een krop sla wilt wassen, kan je gemakkelijk de slang uit de kraan trekken. Zodra je dit doet, komt er meteen een beveiliging op de kraan dat er geen kokend water uit kan komen. Hierdoor kan je in geen enkel geval je handen verbranden. Daarbij kunnen ook kinderen zich niet verwonden als ze de uittrekslang in handen krijgen.

Beveiliging

Dat er direct kokend water uit een kraan komt is natuurlijk ideaal, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Zeker in een huishouden met kinderen wil je niet dat ze per ongeluk aan de verkeerde knop draaien en zich verbranden. Daarom zit er op de Quooker-kraan een extra beveiliging om het kokend water te kunnen tappen. Je moet namelijk eerst in het midden van de kraan de ring naar beneden duwen en daar vervolgens aan draaien. Hierdoor kun je je dus nooit vergissen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Quooker-kraan in uw keuken? En wist u dat wij officieel Quooker dealer zijn? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij uw thuis!

Afspraak maken