Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Waarom kiezen voor een u-vormige keuken?

De keuze in keukens is groot. Ze bestaan in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Een van deze vormen is de u-vormige keuken. Dit is een keuken met drie zijden en heeft hierdoor veel voordelen. Deze lees je allemaal in dit blogbericht!

1. Veel werkplekken

Zoals hierboven al staat heeft een u-vormige keuken drie zijden (een linker-, rechter- en een voorzijde). Hierdoor zijn er dus drie verschillende kanten waar eten bereid kan worden. Dit is vooral makkelijk als je een groot gezin hebt of graag familie uitnodigt om te komen eten. Doordat er meerdere werkplekken zijn, loop je elkaar niet in de weg en kan er dus in een gezellige sfeer samen worden gekookt. Daarnaast is het ook ideaal als je alleen in de keuken staat, want door de drie zijden zijn er korte afstanden tussen de keukenkastjes. Je kan dus makkelijk even een snijplank pakken en ondertussen het gasfornuis in de gaten houden!

2. Opbergruimte

De drie zijden van de u-vormige keuken creëren niet alleen meer plekken om eten te bereiden, de zijden zorgen ook voor meer opbergruimte. Iedere zijde bestaat namelijk uit een kast of lades waar je spullen in kan opbergen. Daarbij heb je met een u-vormige keuken twee hoeken die je praktisch kan gebruiken om veel spullen kwijt te kunnen, bijvoorbeeld door een hoek keukenkast te plaatsen. Dit kan in de vorm van een carrouselkast, zodat je ook makkelijk bij de spullen kan die achter in de kast staan!

3. Een u-vorm met kookeiland

Je kan er ook voor kiezen om een van de zijden in te richten als kook- of schiereiland. Hierdoor verander je de keuken in een leefruimte in plaats van alleen een ruimte om eten te bereiden. Door barkrukken bij het eiland te plaatsen maak je er ook een soort bar van. Iedereen kan hier aanschuiven, zelfs terwijl er gekookt wordt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een u-vormige keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken