Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Waarom een apothekerskast niet mag ontbreken in de keuken!

Iedereen die wel eens bij de apotheek komt, kent ze wel: de apothekerskasten. Die grote kasten die je helemaal uit de muur kan trekken en uit meerdere lagen bestaat. Bij de apotheek liggen op deze manier de medicijnen gesorteerd, maar in de keuken is het super handig om verschillende ingrediënten of keukengerei kwijt te kunnen in één kast. In dit blogbericht lees je 3 redenen waarom een apothekerskast niet mag ontbreken in jouw keuken!

1. Efficiënte opbergplek

De breedte van apothekerskasten is meestal 30 cm. Hierdoor heb je dus een smalle kast in je keuken die weinig ruimte in neemt. Toch kun je er veel spullen in kwijt doordat je de kast volledig naar voren kunt trekken. Daarbij is de kast net zo hoog als de hoogte van je keuken. Ook dit zorgt ervoor dat de apothekerskast een efficiënte opbergruimte is. 

2. Makkelijk bereik

Doordat je de apothekerskast in zijn geheel naar buiten kunt trekken, kan je er ook vanaf alle kanten makkelijk bij. De hele linker- en rechterkant zijn open om iets te kunnen pakken. Alleen aan de voorkant zit nu de deur van de kast, waardoor je vanuit deze zijde dus niet bij de producten kan. Dit is zeker geen nadeel, want als je de kast volledig naar buiten trekt is je arm vaak toch te kort om bij het achterste product te komen.

3. Sorteren

Net als bij de apotheek, bestaat ook de apothekerskast in de keuken uit meerdere lagen. Bij de meeste keukens zijn dit vijf lagen, maar dit hangt natuurlijk af van de hoogte van je keuken. Door de verschillende lagen is het makkelijk om producten te sorteren. Denk bijvoorbeeld aan kruiden of aan broodbeleg. Bij een keuken zonder apothekerskast gebruik je vaak een kast voor de kruiden en een andere voor het broodbeleg. Door de lagen in een apothekerskast heb je alle producten gesorteerd in één kast staan, waardoor andere kasten leeg blijven voor andere dingen!

Afspraak maken