Zoeken
Sluiten
 • Professionele keukenrenovatie in één dag
 • 5 jaar garantie
 • +15.500 tevreden klanten

Een Gun Metal spoelbak: Voor- en nadelen

Een misschien wat onderbelicht, maar onmisbaar element in de keuken is de spoelbak. De spoelbak helpt je onder andere groente te wassen, keukenbenodigdheden schoon te maken en voedsel te ontdooien. Hoewel de keuze voor een spoelbak makkelijk lijkt, is dat niet zo. Er zijn verschillende soorten, vormen, maten en materialen met ieder zijn eigen voor- en nadelen.

Gunmetal is een van die materialen. Deze mix van verschillende metalen wint aan populariteit. In dit blogbericht besteden we aandacht aan de gunmetal spoelbak door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

De voordelen van een gunmetal spoelbak

Een gunmetal spoelbak heeft verschillende voordelen, zoals unieke esthetiek en onderhoudsgemak. We lichten alle voordelen hieronder uit.

 • Unieke uitstraling

Een gunmetal spoelbak heeft een donkere, bijna antracietachtige kleur. Die uitstraling geeft het materiaal een luxe en modern karakter. Door deze tijdloze uitstraling zijn gunmetal spoelbakken een populaire keuze voor moderne en industriële keukens.

 • Onderhoudsgemak

Een gunmetal spoelbak schoonmaken is relatief makkelijk. Dat komt vooral doordat vingerafdrukken en waterspetters op het materiaal nauwelijks te zien zijn. Het voordeel van gunmetal spoelbakken is daarom dat ze er langer schoon uitzien dan lichtere spoelbakken.

 • Duurzaamheid

Hoewel je van iedere spoelbak verwacht dat hij goed tegen hitte kan, is dat niet altijd het geval. Het voordeel van gunmetal spoelbakken is dat zij zich juist extreem goed kunnen weren tegen hoge temperaturen. Bovendien verweert het materiaal niet snel, waardoor het lang in zijn originele staat blijft.

 • Krasbestendig

Gunmetal spoelbakken kunnen enorm goed tegen krassen; zelfs 10 keer beter dan kaal geborsteld roestvrij staal. Dat gunmetal spoelbakken goed tegen krassen kunnen, heeft te maken met de nanotechnologie die wordt gebruikt om de donkere kleur op het materiaal aan te brengen.

Let er wel op dat krassen in gunmetal spoelbakken goed zichtbaar zijn, mocht er toch een kras ontstaan.

 • Veelzijdig

De mogelijkheden met gunmetal spoelbakken zijn groot. Er bestaat een breed scala aan ontwerpen om aan al je wensen te voldoen. Zo bestaan er enkele, maar ook dubbele spoelbakken om bijvoorbeeld vuile en schone groenten te scheiden. Ook kun je een gunmetal spoelbak combineren met een bijpassende kraan.

 

De nadelen van een gunmetal spoelbak

Hoewel er veel voordelen zijn, kent een gunmetal spoelbak ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn de belangrijkste nadelen van een gunmetal spoelbak:

 • Hogere kosten

Een gunmetal spoelbak is vaak duurder dan spoelbakken van een ander materiaal. Dat heeft met name te maken met de beperkte beschikbaarheid en hoge populariteit.

 • Gevoelig voor kalk

De donkere kleur van gunmetal maakt dat het materiaal gevoelig is voor witte kalkaanslag. Zeker in gebieden met hoge waterhardheid is het belangrijk hier rekening mee te houden. Het probleem is overigens eenvoudig te verhelpen met een waterontharder.

 • Gewicht

Een gunmetal spoelbak is relatief zwaar in vergelijking met andere materialen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voor en tijdens de installatie. Een gunmetal spoelbak heeft mogelijk extra ondersteuning nodig.

 • Kleurvervaging

Bij intensief gebruik van de gunmetal spoelbak kan de kleur vervagen. Zeker als er jarenlang gebruik is gemaakt van agressieve schoonmaakmiddelen en scherpe voorwerpen.

Hoe houd ik mijn gunmetal spoelbak schoon?

Om het stoere karakter van een gunmetal spoelbak te behouden, is het belangrijk om de spoelbak goed schoon te houden. Spoel de spoelbak daarom regelmatig uit met warm water en gebruik uitsluitend zachte schoonmaakmiddelen. Ga wekelijks de spoelbak rond met een zachte spons om kalkaanslag en ander vuil te verwijderen. Vermijd tot slot langdurig contact met water. Dit kan namelijk vlekken en aanslag veroorzaken.

Voor de moderne of industriële keuken

De donkere uitstraling van een gunmetal spoelbak maakt de spoelbak populair voor met name moderne en industriële keukens. De strakke lijnen en het minimalistisch onderwerp passen uitstekend bij het karakter van een moderne keuken, terwijl de ruwe texturen en de metalen uitstraling een-op-een door te vertalen zijn naar een industriële keuken. Bovendien biedt de duurzaamheid en onderhoudsgemak van een gunmetal spoelbak praktische voordelen die perfect passen bij de behoeften van een drukke moderne of industriële keukenomgeving.

Een gunmetal spoelbak met kraan bij Intereno

Intereno adviseert gunmetal omdat ze bekend staan om haar lange probleemloze levensduur. Daarom hebben we gunmetal spoelbakken in verschillende vormen en maten. Zo heb je de keuze uit een rond, vierkant of een anderhalve spoelbak en deze zijn leverbaar in verschillende radiussen.

Combineer je gunmetal spoelbak met een kraan uit ons assortiment. Een gunmetal spoelbak met bijpassende kraan completeert je keuken en maakt er één geheel van.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een gunmetal spoelbak in de keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij je thuis!

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken