Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Vocht en schimmel in de keuken

Niet iedereen denkt goed na over het ventileren van de keuken. Het gevolg hiervan kan onder andere zijn dat er vochtplekken of zelfs schimmels in uw keuken vormen. Het condensatievocht kan de keuken niet voldoende verlaten en de condens gaat op uw keuken, de muren en het plafond zitten. Dit is niet alleen slecht voor uw keuken, maar kan ook schadelijk worden voor uw gezondheid.

De oorzaak van vocht in de keuken

Condensatievocht is vocht dat ontstaat tijdens bezigheden zoals koken of wassen. Wanneer uw ventilatiesysteem niet of nauwelijks werkt kan dit vocht problemen veroorzaken. Het vocht is allereerst niet goed voor uw keuken en uw woning in zijn geheel.

Wanneer de luchtvochtigheid hoger wordt treed er condensatie op. Het vocht uit de lucht slaat dan neer op koude gedeeltes van uw woning, zoals de ramen en de buitenmuren. Deze worden nat en er kunnen schimmels ontstaan. De schimmels zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen desalniettemin schadelijk voor uw gezondheid zijn. Daarnaast heeft uw keuken aardig te verduren, aangezien de vochtplekken ervoor kunnen zorgen dat uw schilder en pleisterwerk los gaat laten. Ook zorgen de schimmels voor een muffe, onaangename geur in uw keuken.

Hoe kunt u vochtplekken en schimmels voorkomen

Het sleutelwoord is in dit geval ‘ventilatie’. U dient te zorgen voor voldoende ventilatie, waardoor het vocht uw woning ook kan verlaten. Een belangrijk aspect hierbij is de verse lucht die nodig is om te ventileren. U dient dus niet alleen te zorgen voor voldoende afzuiging, maar moet er ook voor zorgen dat er voldoende verse lucht uw woning kan betreden. Hoe u dit doet? Dit kan heel eenvoudig door een raam te openen of gebruik te maken van ventilatieroosters.

Wanneer u op het punt staat om uw keuken renoveren, zal Intereno desgewenst met u meekijken naar de mogelijkheden voor ventilatie in uw keuken. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op door ons te bellen of een mail te sturen.

Afspraak maken